miercuri, mai 28, 2008

Diaconescu: Platformele industriale trebuie revigorate şi ferite de vânătorii imobiliariDiaconescu: Platformele industriale trebuie revigorate şi ferite de vânătorii imobiliari (Imagine: Mediafax Foto)
Candidatul PSD la funcţia de primar general, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, muncitorilor de la Munplast, că platformele industriale din interiorul oraşului, aflate în curs de dezafectare şi vânate de speculanţii imobiliari, trebuie revigorate conform scopului lor iniţial. Diaconescu a afirmat, la o întâlnire cu conducerea Munplast şi cu muncitorii din linia de producţie, că platformele industriale aflate acum, prin dezvoltarea Capitalei, în interiorul oraşului, sunt "cotropite" de speculanţii imobiliari. El a spus că aceste platforme, cum e şi cea din cartierul Ghencea, din care însă a mai rămas în funcţiune doar Munplast, Tricodava fiind demolată, ar trebui revigorate şi redate scopului iniţial în care au fost construite. Diaconescu a afirmat că, dacă va deveni primar al Capitalei, nu va da nicio autorizaţie de demolare a obiectivelor de pe platformele industriale, atâta vreme cât Primăria nu va asigura o alternativă pentru delocarea firmelor respective. El a apreciat că, pentru revigorarea acestor platforme, Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar trebui să dea o Hotărâre prin care să schimbe termenii juridici ai platformelor, eventual scoţând terenurile respective din intravilan. Candidatul PSD a declarat că unul dintre proiectele sale este construirea unui parc industrial, ale cărui utilităţi şi logistică să fie asigurate de Primăria Generală şi în care firmele aflate în platforme industriale interioare oraşului să se poată reloca. Diaconescu a mai spus că în interiorul unui astfel de parc industrial s-ar putea crea şi obiective de cercetare, nu doar de producţie, prin colaborare cu Universitatea politehnică.

2 comentarii:

Anonim spunea...

PSD are un singur personaj demn de luat in considerare si acesta este Cristian Diaconescu si aceasta calitate il va distruge daca nu se muta mai repede.

Bibliotecaru spunea...

Sau ar putea fi unul dintre centrii de reformă reală a partidului.