sâmbătă, mai 31, 2008

Salonul Cărţii din Bucureşti - Bookfest 2008


„Bookfest”, Salonul Cărţii din Bucureşti, va avea loc anul acesta între 4 şi 8 Iunie.
Aflat la a treia ediţie, „Bookfest” va avea ca spaţiu de desfăşurare pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului Expoziţional Romexpo. O suprafaţă mai mare decât a ediţiilor precedente înseamnă mult mai multe cărţi expuse şi o amenajare mai aerisită a spaţiilor. Ediţia din acest an înseamnă în cifre 14.000 mp de spaţiu brut, 5.000 mp de standuri, 160 de edituri şi aproximativ 50.000 titluri din care iubitorii de carte îşi pot alege lectura preferată.
„Bookfest 2008” pregăteşte multe alte surprize. Anul acesta, Salonul va avea un pavilion dedicat în întregime spaţiilor de animaţie create pentru evenimente şi dezbateri. Vor avea loc concerte şi proiecţii de filme pe tot parcursul celor cinci zile. Tot la „Bookfest” se va desfăşura la această ediţie festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Scriitorilor din România. Una dintre surprizele acestei ediţii este prezenţa la târg a laureatului Premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul turc Orhan Pamuk.

Editurile se vor întrece şi în expunerea titlurilor de cărţi pentru copii. Pentru a-i atrage pe copii să citească, personaje de poveste, spiriduşi şi zâne le vor fi parteneri de joacă celor mici într-un spaţiu amenajat special pentru ei.

Organizatorii s-au gândit şi la o modalitate de a impulsiona cumpărarea de carte, astfel încât vizitatorii târgului vor plăti la intrare un bilet în valoare de 5 RON, sumă care apoi se va recupera integral prin achiziţionarea unei cărţi.
[Bookfest+2008.jpg]

„Bookfest” este un proiect iniţiat de membrii A.E.R. (Asociaţia Editorilor din România), adresat atât editorilor cât şi marelui public, îndrăgostit de cărţi. Asociaţia Editorilor din România a fost fondată în 1991 şi este principala asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural.
http://crib.mae.ro/images/images_stiri/general/2006.06.13_Bookfest.jpg

Grigore Arsene, Preşedinte AER:„«Bookfest 2008» înseamnă, mai mult ca în ediţiile precedente, spectacol, evenimente, sărbătoare. Am dorit să facem din «Bookfest» un loc în care publicul amator de lectură să descopere cărţi pentru orice domeniu de interes, orice gust, nivel sau moment, dar şi concerte, filme, happening-uri care să reprezinte o alternativă demnă de luat în seamă pentru petrecerea timpului liber pe parcursul celor 5 zile. Ediţia din acest an se desfăşoară sub sloganul «Cărţile au răspunsuri» şi doresc să invit publicul să vină la «Bookfest», să le caute şi să le găsească.” (Grigore Arsene, Preşedinte AER. (Tudor Cristian)
The image “http://www.uaf.edu/summer/events/book_festival/images/bookfest_y2.png” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.wirral.gov.uk/Images/Open/News/bookfest_med.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.http://www.horizonbook.com/logo.jpg

Niciun comentariu: