vineri, mai 30, 2008

Pârvulescu: Am semnale că se tranzacţionează voturi în împrejurimile Capitalei



Pârvulescu: Am semnale că se tranzacţionează voturi în împrejurimile Capitalei
Reprezentantul Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că are semnale conform cărora în zonele din împrejurimile Capitalei şi ale marilor oraşe se tranzacţionează voturi la sume imense, având în vedere interesele imobiliare din aceste zone.

"Asistăm la o campanie dominată de grupurile de afaceri imobiliare. (...) Peste tot unde există o explozie a preţurilor în zona imobiliară, campania electorală a fost acoperită de fapt de aceste interese. Candidaţii au devenit pioni în acest joc pentru controlul afacerilor imobiliare, iar aceasta mi se pare că va influenţa în mare măsură politica locală în viitorii ani", a declarat Pârvulescu.

http://farm1.static.flickr.com/168/465239693_e31d7f2644_o.jpg

El a susţinut că are informaţii conform cărora în jurul Capitalei sau al marilor oraşe "votul se tranzacţionează la sume imense". El a precizat că informaţiile provin din surse diferite, chiar de la partide diferite, deoarece formaţiunile politice "au obiceiul să se pârască" între ele.

Pârvulescu a spus că dispune de informaţii, dar că nu are dovezi în acest sens.

"În condiţiile unei participări scăzute, o astfel de tranzacţionare devine o problemă importantă, pentru că la o participare de 500 de persoane, 50-100 de voturi tranzacţionate reprezintă ceva. Se vorbeşte de sume interesante care ar face improbabilă o vizită în Spania pentru muncitorii români, pentru că sumele câştigate din tranzacţionarea voturilor sunt mult mai mari", a spus el.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/953117/3/remes-david-web-copy.jpg

Referindu-se la tranzacţionarea voturilor, el a afirmat că, totuşi, s-au înregistrat progrese faţă de anii anteriori, deoarece s-a ajuns "de la un kilogram de zahăr la un telefon mobil".

Totodată, Pârvulescu a prognozat o participare redusă la alegerile de duminică. "Interesul partidelor este să aducă cât mai puţin alegători la vot pentru a menţine structura actuală a puterii locale", a mai spus reprezentantul APD.

El a apreciat că, prin absenţa alegătorilor la vot, partidele mizează pe mobilizarea propriilor organizaţii şi a caracterizat acest lucru drept un "eşec civic important". "Apetitul pentru politică al românilor este destul de scăzut. Poate şi din cauza ritmului electoral fără precedent, la care nici partidele politice nu fac faţă, nici electoratul nu face faţă", a mai afirmat Cristian Pârvulescu.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/1046005/2/protest-avocati-barou10vt-vt.jpg

3 comentarii:

Anonim spunea...

Stii cine apare in poza cu avocati in robe?
Primul este raposatul Cristi Iordanescu, mort de infarct nu stiu daca atrecut un an dupa ce fusese reales Decan al Baroului Bucuresti.
dumnezeu sa-l odihneasca!
Era liberal.

Bibliotecaru spunea...

Bine că nu am ajuns să ştiu oamenii în robe, m-a ferit providenţa.
Dumnezeu să-l ierte pe cel decedat.

Anonim spunea...

Lume,lumeeee ,,,,,,,,! A venit circul ,parlamenarelor!!!!Ce vom privi in Arena cu sufletul in gat si ochi mariti de neincredere??Jonglerul cu pliciuri,Pisicile mieunatoare{mari cantarete}Dresorul de oi,antrenori si fotbalisti!Mimul ortodox,Cameleoni politicii,Strajerul mioritic,Trupa de calareti nomazi{sau Hungarii zburatori}.Nu plecccaattiii!!!Lista continua cu mari iluzionisti;Nastase cu matusa:{asta pe post de asistenta"}Geoana,cu jobenul sau minunat{scoate cate 20.000euroi,nu iepuroi}.Minunile se tin lant,veti vedea cum un candidat cu 3 mici si 5 beri satura un sat intreg!!!!Pentru voi si numa' pentru voi artistii vor impleti cu andrele fularul sarpe{sau sarpele fular},vor zbura pe matura,vor canta, vor dansa, vor face tumbe,vor minti,vor insela,asi vor da palme se vor inghionti,asi vor turna laturi in cap,se vor porcai,se vor milogii,doar doar va vor capta atentia si vor pune mana din nou pe banutzii dumneavoastra!taram-bum -bum,a venit circul!!!