duminică, septembrie 02, 2007

laevus dextrosum

(din stânga spre dreapta)
Vroiam să scriu câte ceva despre deschiderea festivalului George Enescu. Dar am fost foarte dezamăgit de calitatea slabă a interpreţilor în contradicţie cu elogierea lor peste măsură, de faptul că "vocea" acoperea până la suprimare orchestra, o orchestră micuţă şi departe de dimensiunile şi valoarea nevoii, de faptul că nu s-a îngrijit nimeni să aducă şi un cor atunci când era nevoie de el… nici nu vreau să mă mai gândesc. Preşedintele social-democraţiilor originale, Mircea Geoana, i-a invitat pe democraţi la masa negocierilor. PSD şi PD egal love? Cum să nu aibă domnul Mircea Geoană pregătit un răspuns atât de simplu: "modelul german de guvernare, acolo unde social-democraţii si creştin-democraţii conduc Germania împreună… Nu mă pot să abţin să-l întreb pe domnul Geoană dacă există o asemănare între calea doctrinară a PSD-ul românesc (care doctrină?!?!?!)
şi cea a social-democraţilor germani. Oricum nu înţeleg de ce PD-ul lui Boc este creştin si democrat… parcă aceia erau de la PNŢ. Cred că domnul Geoană s-a săturat să-i aibă alături pe PNL-ul acesta imposibil atât de "neobrăzat" încât nu răspunde comenzilor politice din partea manipulatului conducător S.-D.-ist. Este mult mai bun un fost coleg FSN, care mai este şi prin PPE (Partidul Popular European)… abia acum pricep unde bate domnul Geoană, PPE este la originea sa construit pe un model creştin-democrat. Deja m-am lămurit şi totul pare firesc. Domnul Mircea Geoană a aflat faptul că din moţiune va pierde oricum, eu i-am spus-o pe aici prin bloguri de când a gândit s-o depună, pe ea, pe moţiune… ar mai fi avut timp să o facă pierdută pe seama interesului naţional de stabilitate politică. Soluţia corectă ar fi fost sprijinirea moţiunii PD, din păcate cineva a vrut neapărat în fruntea Guvernului României. Dacă Tăriceanu ar fi căzut cu moţiunea PD şi în loc de referendum, nu s-ar fi ajuns cu siguranţă la alegeri anticipate. Iată însă că acum sunt mulţi grei în PSD care trăiesc teama de a pierde un an de "huzureală" parlamentară, pentru că la viitoarele alegeri uninominale nu mai au nici o şansă. Iată că sunt şi alte partide aflate în opoziţie care nu acceptă nici ele o perioadă prelungită de instabilitate, lucru firesc în contextul scăderii popularităţii lor.
Ca să ne şi amuzăm un pic, un lider, sau oarecum lider, al PSD, Victor Ponta, afirmă că "partidul său e în situaţia pe care o indică Meleşcanu: De rahat". Aşa băieţi, daţi drumul la vidanjă!
Oamenii de ştiinta speră să poată amplasa pe Luna un fel de "biblioteca a civilizaţiei umane", care să conserve realizările speciei noastre in cazul in care pe Pământ s-ar petrece un eveniment cataclismic care să ne anihileze, scrie săptămânalul german "Der Spiegel". Mă gândeam să trimită pe Lună, alături de integritatea moştenirii umane, şi liderii politici ai omenirii. Nu de alta, dar nu ar mai avea loc nici un fel de cataclism care să ducă la anihilarea speciei umane şi a vieţii în general. Probabil nu-i trimit pe lună de frică să nu se bată cu cărţi sau, doamne fereşte, să nu care cumva să se apuce să le şi citească. Atunci ar fi un dezastru planetar sau satelitar, că luna e satelit... hmmm, cum să spun... lunar, tot nu e bine că se înţelege altceva... selenar(iacătă că am reuşit).
În altă ordine de idei (cu totul alta decât oportunitatea distrugerii guvernării Tăriceanu), citesc în Gândul o informaţie care îmi dă de gândit. Spicuiesc un pic:
Experţii contabili „aproape au finalizat” expertiza dispusă în dosarul „Flota”, ei având de încheiat anumite activităţi, motiv pentru care nu sunt în măsură a prezenta raportul, iar termenul a fost prelungit până la 24 septembrie. Expertiza financiară dispusă de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul „Flota” – în care este inculpat şi şeful statului, Traian Băsescu – avea ca termen de finalizare 2 iulie.
Ulterior, termenul s-a prelungit până la 31 august, iar ieri procurorii au decis amânarea pentru 24 septembrie, ca urmare a concluziei experţilor. Surse judiciare susţin că în luna septembrie se vor prescrie o parte din faptele penale pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată.

Să aibă ceva de-a face guvernul cu justiţia? Să aibă de a face căderea guvernului cu provocarea unei alte întârzieri? Desigur că nu. Oare faptul că preşedintele Traian Băsescu a semnat, decretele de eliberare din funcţie a patru şefi de secţii şi adjuncţi din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cărora le încetase mandatul… are vre-o legătură cu Dosarul Flota… desigur că nu… oare chiar nu putem să trăim decât cu astfel de insinuări?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Fiindca te referi la Basescu si fiindca nu stiu daca va apare la Nastase desi ti-o dau acolo a doua oara asta este adresa blogulului lui B.

www.basescu.ro

Anonim spunea...

Multam mult!

Anonim spunea...

Îl găsisem şi eu. Din păcate acesta este părăsit de preşedinte încă din aprilie. De fapt nu a postat decât 2 mesaje. E la mişto, propaganda de referendum. Nu cred să fi intrat nici măcar o data, cu aţâţ mai mult să citească mesajele.

Anonim spunea...

Blogul este sub orice critica, este o defulare generala a unor numerosi tampiti morti de placere ca se injura e cest blog.
Probabil ca nu-l poate inchide ca sa nu se zica ca nu e democrat si probabil ca cel care controleaza blogul filtreaza mesajele rasiste sau stiu eu care lasand toate prostiile. este un exemplu de democratie "populara" care se vrea si cu dar si fara staif in functie de interlocutor si este foarte bine asa.
Daca insa rezi ca ai ceva de spus pe acel blog ai posibilitatea sa-i scri lui B si poate ca daca este ceva semnificativ si atentie scurt poate ca ajunge la un consilier sau chiar la el. Iti amintesc ca Descartes vorbea de idei clare si distincte si eu am avut la scoala care ne sanctiona la notare pentru fiecare cuvant nenecesar i mod absolut scopului discursului.
Pot incerca si la mailul disponibil pe situl presedentiei: www.presidency.ro
Numai bine.
PS Vezi ca textul tau apare rau de tot?