miercuri, decembrie 31, 2008

Prinţul dudelor


Am urmărit de curând un interviu acordat de Prinţesa Margareta şi de principele Radu. Dup numai câteva minute a, fost cuprins de o imensă greaţă văzând cum domnul Radu Duda a reuşit să capteze "mijlocul ringului", tăind de fiecare dată vorba prinţesei Margareta, o doamnă cu prea mult bun simţ pentru a da o palmă în live actorului, după cum ar fi meritat. Pe cât creşte respectul meu pentru echilibrul prinţesei Margareta, pe atât scade el pentru agitatorul regalist Radu. Acest domn face orice pentru a ajunge pe prima pagină a ziarelor, visând probabil că acest "succes" îi este adresat lui şi nu Casei Regale.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/4728/2687829/1/regele-mihai-regina-ana.jpg
(Regele Mihai şi Regina Ana, http://www.mediafax.ro)

Casa Regala doreste o implicare mai mare in viata societatii romanesti
Principele Radu a dat publicitatii un mesaj despre rolul Casei Regale chiar in ziua in care, cu 61 de ani in urma, comunistii uzurpau conducerea statului. Principele crede ca a venit momentul ca institutia monarhica sa fie mai mult implicata in viata societatii romanesti, ca solutie la lipsa de performanta si de onestitate a liderilor politici. In toate statele lumii se cauta solutii pentru gestiunea schimbarilor dramatice care au loc în societate, pentru a opri degradarea puterii publice, pentru a face fata deficitului de performanta, lipsei de generozitate si de responsabilitate a celor care conduc temporar institutiile guvernarii, se arata in mesajul Principelui. Din aceasta perspectiva, Regele este pus in antiteza cu unii dintre politicieni. Principele Radu apreciaza, astfel, prestatia publica a regelui Mihai, care s-a purtat în permanenta în spiritul unei democratii liberale armonioase, cu masura, bun-simt, cu grija fata de oameni si cu respectarea cuvântului dat. Liderii politici insa au facut prea adesea exact contrariul: de câte ori au putut, au actionat la limita legii, au aplicat regula bunului plac, au folosit propria institutie, de la mici primarii pâna la administratia centrala, în sensul interesului personal, au manipulat societatea cu toate mijloacele, private sau publice, în directia care le convenea.

http://www.gardianul.ro/upload/2008/12/news_img_126926_93343.jpg

Solutia la aceasta lipsa de performanta a clasei politice nu este, in viziunea Principelui Radu, intoarcerea la dictatura, ci la valorile fundamentale ale democratiei, reprezentate de Regele Mihai. „Regele s-a întors în tara sa. Este vremea ca si România sa puna capat exilului la care a fost pe nedrept condamnat“, se arata in scrisoarea Principelui. Aceasta luare de pozitie vine la cateva zile dupa ce a fost publicat mesajul de Anul Nou al Casei Regale, in care se cere revizuirea Constitutiei, pentru a delimita clar rolul institutiilor statului si a evita suprapunerea de roluri intre actorii politici.
(sursa: Gardianul, http://www.infoportal.ro)
http://web.mit.edu/romania/www/Events/Princess/hrh.jpg
(Alteta Sa Regala, Printesa Margareta, http://web.mit.ed)

Niciun comentariu: