miercuri, octombrie 17, 2007

temulentus

(Beat)
Ascultând o ştire la Realitatea TV, mi-am adus aminte de domnul Funar... CIA hotăreşte cine iese la alegeri. Am devenit mai atent.

Scandal uriaş în Polonia, unde preşedintele şi premierul, care sunt fraţi gemeni, sunt acuzaţi că se folosesc de Biroul Central Anticoruptie ca să-şi compromită adversarii politici. Reproşurile au început să curgă după ce respectivul Birou a dat publicităţii imagini cu o fostă deputată a opoziţiei, filmată în timp ce lua mită.
Presa îi acuză pe preşedinte şi pe premier că au transformat Biroul Central Anticoruptie într-o armă politică, de care se folosesc ca să strice imaginea partidelor de opoziţie, înainte de alegerile parlamentare de pe 21 octombrie.
Ziarele poloneze scriu că Biroul Central Anticoruptie a dat publicităţii imagini cu fosta deputată Beata Sawicka, în timp ce lua mită, tocmai ca să discrediteze partidul Platforma Civică, din care femeia face parte. Aceasta şi-a cerut scuze şi s-a plâns că agentul sub acoperire de la care a luat banii a pregătit flagrantul timp de un an. În tot acest timp bărbatul s-a prefăcut că este îndrăgostit de ea.
Directorul Biroului Central Anticorupţie a negat că ar fi acţionat la comandă politică şi susţine că a vrut doar să arate poporului de ce critică opoziţia atât de vehement agenţia pe care o conduce.

Parcă trăiesc o scenă de literatură fantastică. Preşedinte şi premier fraţi gemeni?!?! Şi eu abia acum aud. Să-mi fie ruşine.
În rest... alte personaje la aceiaşi piesă? Foarte interesant. Să aştept ziua de mâine pentru a vedea comunicatele.

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai tare articol! Felicitari!!!!

Anonim spunea...

Eu chiar nu am făcut mare lucru. Ei au făcut totul... se tot demonstrează că viaţa bate filmul.

Lili spunea...

Salut Gheorghe,
Je suis désolé que vou n'ayez pas eu la possibilité de suivre la vocation que votre coeur a choisi et que cela
vous ayez causé da la peine.
Ne vous contentez pas de regarder les tableaux du monde. Essayez d'en faire partie aussi, en dessinant et en peignant.
Si vous aviez du talent quand vous étiez plus jeune, vous l'avez encore. Simplement il na pas été cultivé.
Le fait que vous pensez que votre talent a disparu est un frein que vous mettez dans votre tête.
Moi aussi je croyais que mon talent ne valait pas la peine d' être exprimé mais penser ainsi a été une grande erreur.
L' année dernière, j'ai commencé a dessiner plus serieusement. Jusqu'a maintenant j'ai dessiné et je dessine encore
sans orientation, sans professeur. Ce n' est pas idéal, mais c'est tout ce que je peux me permettre pour l'instant.
Pensez, osez, dessinez.
Même si vous n' êtes pas satisfait avec les résultats de votre art aujourd' hui, demain, avec de la pratique, ce sera mieux.
Aurevoir, Liliana de artedalili.blogspot.com

Anonim spunea...

Chiar nu stiai de gemeni? Ah, vad ca lili a trecut pe franceza.
Am intrat pe blogul ei care are grafica. Sunt desenele operele ei? dupa ce-ti scris, se pare ca da. mie imi plac si as pune cu placere unul la mine in camera sau in sufragerie(diferite evident)

Anonim spunea...

Îmi place, în mod deosebit, desenul Mariza. Din păcate nu am o imprimanta A3 ca să-l tipăresc şi să-l înrămez.

Anonim spunea...

Mulţumesc pentru urări şi pentru vizită! Din vizită în vizită aflăm unii de alţii...:-)

Anonim spunea...

Uite ce am postat adineauri(inca este la moderare) pe ultimul fir la A.N blog, ptr Mangu:

@Mangu,

Pe un fir mai in spate spunti ca textele dv sunt mentionate pe Google.
Unde anume?

Deci el spune asta s-ar putea sa-mi raspunda sau nu dar eu te intreb: noi sau unii dintre noi sunt referiti undeva ca blogeri la A.N. sau si prin alte parti?
Cum se gasesc aceste referiri?
Ma ierti ca tot apelez la cunostintele tale specifice nickului.

Anonim spunea...

Dacă pui pe google /"ion adrian" nastase/, adică ion adrian între gilimele şi nastase, se obţine o lista, nu exhaustiva, de comentarii in care apare scris ion adrian şi năstase:
Google "ion adrian" năstase

Anonim spunea...

Din păcate se pare ca mai exista un ion adrian care este prin PSD, aşa că datele se înmulţesc un pic. Sunt şi cele care trebui însă pe acolo, trebuiesc căutate cu răbdare. Încă o dată, nu sunt date exhaustive. Google recunoaşte că a mai dat indicaţii spre o anumită adresă şi blocheza repetarea.

Anonim spunea...

Multumesc. Am lipsit 24 ore de pe bloguri.
Am deschis linkul dat de tine . Cum se face un asemenea link, ca nu este o adresa anume?
Nimic interesant sa-mi caut postarile vechi. Cine oare ar avea nevoie de asa ceva?
PS L-am cautat si pe Mangu are mai putine si pe tine care iarasi cred ca ai o goaza dar am sters-o repede dintr-o asemenea fundatura.

Anonim spunea...

@ ion adrian
Este un link către o căutare google, se poate şi aşa.
http://www.google.com/search?num=100&hl=en&safe=off&q=%22ion+adrian%22+nastase&btnG=Search&lr=lang_ro

Anonim spunea...

Da, multumesc. Pe calea asta este ceva mai bine adica pot sa-mi regasec mai usor un text scris pe blogul lui A.N poate si la tine sau in alta parte.
Pe mine insumi nu ma fascineaza sa-mi recitesc opera care e mai interesanta de urmarit pe blogul respectiv unde poate creeaza si discutii. Ce nu stiu eu este cum si de ce apar asa aceste linkuri pe google(acum datorita tie stiu sa le caut si eu)dupa ce criteriu sunt retinute de motorul google ca doar nu o copia si pastra tot?

PS In 20 oct i-am trimis un mail lui C.P?

Anonim spunea...

Atunci când faci un blog sau un server, textul conţinut de server sau de blog este undeva pe acel server. Un motor de căutare verifică aceste servere şi face o listă de cuvinte cheie, un fel de index care declanşează afişarea răspunsurilor. Nu orice este pe net se poate găsi, ci numai ceea ce... cum să spun eu... ceea ce i se face reclamă. Dacă nu ar fi acest model de a face căutare, practic nu s-ar putea găsi nimic, niciodată. Ar trebui să avem de fiecare dată adresa site-ului pe care dorim să-l consultăm, adică, în primul rând, ar trebui să cunoaştem deja unde anume şade informaţia. De fapt nu se reţină că aţi băgat un răspuns la Adrian Năstase sau la mine ci că aţi adăugat un text la un lucru promovat pe internet. Aşa funcţionează lucrurile. Singura cale de anonimat este un nick care să nu spună nimic despre cine sunteţi cu adevărat, să vă facă anonim. Dacă adugaţi un comentariul într-un loc care nu este promovat, acesta nu va apărea pe google. Este improbabil însă că veţi ajunge într-un astfel de loc care nu este promovat, tocmai pentru că este ascuns lui google. Eu nu promovez voluntar decât acest site, celelalte aproximativ 50 de alte locuri construite de mine, derivă şi pot fi "atinse", într-un fel sau altul, de aici.

Anonim spunea...

Stiu pricipil google nu stiu criteriile. Ceva cred ca am inteles, deci criteriul este interesul blogului pe care apari care evident se stabileste dupa trafic , dar la un fir chiar toti care intervin sunt retinuti?
Ce intelegi prin cele alte 50 de locuri construite de tine?
Cat despre anonimat nu am aceasta problema, cine vrea sa ma gaseasca ma gaseste usor.

Anonim spunea...

acum am în lucru, pe lângă http://giconet.blogspot.com/
şi http://culturaazi.blogspot.com/
şi http://oziunclip.blogspot.com/
ca blog, dar şi
http://politikia.wordpress.com/
sau Pictura
ca site.
Pe lângă ele am avut, şi probabil că o să reiau activitatea la ele după alegerile de la anul, foarte multe site-uri, grupuri, de acest gen, unde am adunat foarte mult material cultural în vederea realizării unui grup mai mare de site-uri culturale, româneşti sau nu, legate între ele, ca un fel de enciclopedie la care să contribuie şi alţii.
Negociez acum participarea şi la alte proiecte pe care nu le pot face singur. Ziua este astfel foarte scurtă deşi toată lumea are impresia şi îmi spune că nu fac nimic. Ca întotdeauna, banul este măsura a toate care sunt, pe pământ, în aer, în apă şi în gând. Eu nu prea umblu dupa bani deci nu am nici un fel de valoare.

Anonim spunea...

Nu inteleg cum reusesti sa acoperi o arie atat de vasta.Se plateste aceasta? sau iti creeaza o perspectiva de a obtine un venit in viitor?
Dar situl Pictura este facut tot de tine ?

Anonim spunea...

Nu prea sunt perspective de câştig. Eu am început să construiesc ceva cultural şi am aluncat în politică tocmai pentru că am observat că nimeni nu se implică la nivel direct cu omul politic, cu mici excepţii. Am început să pistonez posibilitatea de a comunica cu statul român, cu autorităţile din România şi am încercat să impulsionez şi pe alţii să facă acelaşi lucru, cu scopul declarat de a smulge din clasa politică senzaţia de minuscul dumnezeu înnobilat cu putere. Omul politic nu prea mai se sinchiseşte de electorat, deci nici de presă, cel mult de un DNA pe ici pe colo. Şi nu este normal. Ar trebui ca fiecare politician să primească mii de emailuri pentru a se simţi observat în fiecare mişcare a sa.

Anonim spunea...

Daca tot lucrezi gratuit cred ca zona culturala este mai importanta si poti fce fericiti multi oameni amarati care fiind poate imobilizati au mai degraba dorinta de asi hrani spiritul decat de a obtine satisfactiile gen Sandu et co, persoane de altfel deosebite si pe care cultura nu prea mai are ce sa le invete si daca au nevoie isi gasesc singuri hrana .
ce sa astepti de la politica cand Blogul lui Nastase mie mi se pare ca rezista ca mai sunt ctiva pe acolo care nu-i sorb chiar cu sfintenie platitudinile, iar cristi diaconescu se sperie si da bir cu fugitii(are dreptate daca vrea sa faca cariera politica, caci el spre deosebire de nastase mai are destule de pierdut si risca vre-un Literat care sa-l faca praf), iar despre blogurile imunde ale lui andronic si toata compania lui ce sa mai spun...
Deci politica la misto cum faci in mare masura aici, cultura cat cuprinde adica si ceva filosofie daca te simti in stare, intra in competitie cu I&D si daca reusesti sa le atragi atentia atunci cine stie...
Oricum tot nu stiu daca ai primit ultimul mail de la mine...
Ai grija ca pana acum ti-am purtat noroc caci asta se intampla cu mine, cei pe care-i remarc si recunosc, au repede multe drumuri deschise(nu insa si eu).

Anonim spunea...

Am răspuns. Nu-l vedeam că stătea ascuns prin zeci de emailuri nesolicitate, cu reclame.

Anonim spunea...

Da, multumesc pentru raspuns.