joi, noiembrie 01, 2007

aegrotatio



(maladie)
Parcă trăiesc un vis urât, un vis care devine un coşmar pe zi ce trece. Nu-mi pot crede ochilor şi urechilor când văd un asemenea nivel de nesimţire la nivelul politicii româneşti. Domnul senatorul Puiu Haşotti este noul “scos la bătaie” de câtre PNL după ce Ludovic Orban şi Crin Antonescu au fost un pic erodaţi la sacrificiu, pavăză pentru domnul Tăriceanu. Domnul Haşotti a avut o prezenţă absolut incalificabilă la emisiunea Realităţii TV, Ultima oră, emisiune moderată de nonconformiştii Andrei Gheorghe şi Corina Dragotescu. Nu sunt un fan al comportamentului lui Andrei Gheorghe, dar Puiu Haşotti a încălcat la acea emisiune şi ultimele urme de decenţă. Atunci când realizatorii emisiunii s-au îndepărtat de la “locul faptei” din cauza enervării, domnul senator i-a spus domnului Petre Roman, o prezenţa elegantă, după cum ne-a şi obişnuit, “Hai să vorbim singuri!”. A fost incredibil. Simţeam o iritare cum nu mai trăisem de foarte mult timp în viaţă mea plină de iritare. Domnul Haşotti îmi provoca nevoia de a lua televizorul şi a da cu el de pământ. Orice îndemn la bun simţ era îndepărtat de senator cu o aroganţă mefistofelică. Mult timp m-a urmărit acest om, această emisiune. Iată că îi văd însă figura şi pe fluxul de ştiri. Simt cum se trezeşte iar în mine reacţia de a lua monitorul şi a da cu el de pământ. Ceea ce citesc însă în ştire, este mult prea mult pentru a putea suporta fără să spun nimic:

Vicepreşedintele liberal, senatorul Puiu Haşotti, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că intervenţia televizată a preşedintelui Traian Băsescu i-a provocat „greaţă”, menţionând că, cu cât şeful statului va convoca mai multe referendumuri, va veni tot mai puţină populaţie la urne.
„Dacă până acum Traian Băsescu îmi provoca iritare, este pentru prima oară când mi-a provocat greaţă”, a declarat senatorul PNL.
El şi-a apărat colegul de partid, pe Tudor Chiuariu, despre care a spus că nu este „câtuşi de puţin un mafiot”.
„Atacurile la adresa lui Chiuariu sunt făcute pentru că acesta nu face ceea ce crede Băsescu că trebuie să facă. A dovedit încă o dată că are o mentalitate şi un comportament de dictator reşapat. Chiuariu nu este câtuşi de puţin un mafiot, dar dacă totuşi ar fi, ar avea vreme să se îndrepte, în timp ce Băsescu nu”, a precizat Haşotti.
În ceea ce priveşte anunţul şefului statului potrivit căruia va repeta referendumul dacă acesta va fi invalidat, vicepreşedintele liberal a susţinut că, cu cât va face mai multe referendumuri, cu atât va veni mai puţină populaţie la urne.
De asemenea, cu privire la faptul că Traian Băsescu a admis că va ajuta PD şi PLD la alegerile europarlamentare prin intermediul referendumului, Haşotti a spus: „Nu face decât să recunoască că încalcă Constituţia”.

Nici măcar nu vreau să comentez ce a zis Băsescu, ce a spus Chiuariu… nici nu am putut citi ce scrie prea bine acolo din cauza acelei tulburări, un fel de a strânge un fir de lână între dinţi, mă ia de sus până jos senzaţia aceia inexplicabilă, reflexă şi violentă. Nu am putut decât să citesc că Traian Băsescu i-a provocat greaţă. Citind cuvântul greaţă venind din gura lui, stomacul meu nu a mai rezistat şi şi-a trimis conţinutul în sus. Mi-au trebuit 30 de minute să mă lupt cu lichidul ce venea din stomac. Scriind aceste rânduri cred că mă apucă din nou. În acest moment Puiu Haşotti este pentru mine cel mai indezirabil om politic. Cum poate fi acest om coleg cu Norica Nicolai şi alţi colegi de-ai săi, absolut eleganţi, zău că nu pot înţelege.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate, si acest Hasoti, face parte din cei numiti de mine fara, sa fiu aplaudat pentru asta, "slinoseniile lor".

Anonim spunea...

:)
Dacă aş aplauda, aceşti oameni mărunţi, egoişti şi îngâmfaţi ar crede că aplauzele sunt pentru ei şi nu împotriva lor. Nu vreau să le dau satisfacţia asta închipuită.

Anonim spunea...

Da, desigur, probabil ca titulatura de "slinoseniile lor" i-ar umple de mandrie si satisfactia datoriei bine indeplinite, ca cu acel lor in coada tot nobiliar pare sa fie...:)

Anonim spunea...

PS Erata:...mai ales ca, cu acel "lor" ....