vineri, noiembrie 02, 2007

urbs



(metropolă)
Domnul Blagă aplaudă colegial prim-marele Capitalei. De fapt nu spune că este chiar primul mare al Bucureştilor ci al doilea, după domnul Pache Protopopescu, cel care “şi-a tras” bulevard cu televiziune în centrul capitalei.
Dincolo de glumă, ce spune domnul Blaga despre colegul democrat din partidul cu acelaşi nume (adică democrat, la ce vă gândiţi?)? Spune cam aşa:
"Chiar dacă acum Bucureştiul este sufocat, mandatul lui Adriean Videanu va fi pomenit în bine, nu peste mult timp" (…) "Când spargi, nu eşti iubit. Dar după asta se va vedea că a avut mare dreptate, pentru că nu poţi să construieşti, fără să dărâmi".
Şi a mai spus domnul de la PD că este impetuos necesar ca în Capitală să fie o dezvoltare clară în strânsă legătură cu ceea ce doresc bucureştenii. Domnule Blaga, vă spun eu ce vor bucureştenii, acelaşi lucru de peste 50 de ani: apă curată, canalizarea să nu mai refuleze, să nu mai fie inundaţii după ploaie, şosele fără gropi, ceva mai multa curăţenie; mai nou şi restaurarea centrului vechi, locuri de parcare plus semafoare corelate între ele. Poate că mai sunt câteva de le-am uitat, marea idee este că ştie toată lumea ce vrea cetăţeanul. Eu nu cred însă că soluţiile alese rezolvă aglomeraţia ci, dimpotrivă, o încleiază şi mai tare. Decât referendum, faceţi ca Realitatea TV, puneţi în fiecare zonă un panou pe care să scrie cetăţeanul ce doreşte. Una e să poţi scrie cu adevărat ceva şi alta este să spui da sau nu. Lumea este plină de "poate". Nu cereţi oamenilor să aleagă grâul de neghină.
Domnul Blaga trage concluzia, per ansamblu, că Videanu ar putea fi al doilea mare primar al Capitalei, după Pache Protopopescu. Şi eu zic la fel domnule Blaga, că ar putea fi. Nu ştiu de ce nu este cel mai bun al doilea primar şi preferă, în locul podiumului, să fie ultimul.

Niciun comentariu: