vineri, septembrie 19, 2008

Prioritatea noastre sunt toate.


Ştiu, ştiu, este un dezacord gramatical, dar nu este însă unul logic. Din dorinţa de a arăta că un partid se poate ocupa de toate problemele o dată, toate problemele importante ale unei societăţi ce se deplasează haotic şi în degringoladă pe calea bătătorită a capitalismului, prioritatea naţională nu se mai limitează la un singur lucru şi aşa "este" se transformă în "sunt". Spuneam aceste lucruri, ironic, ieri (http://bibliotecarul.blogspot.com/2008/09/din-ciclul-becule-stai-aprins-noi-te.html). Atunci era vorba despre discursul domnul Mircea Geoană. Iată astăzi văd discursul unui tânăr cvasi-necunoscut, Valeriu Zgonea. Recunosc că nu ştiu prea bine cine este.
The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/3/3e/ValeriuZgonea.jpg/250px-ValeriuZgonea.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
(sursă foto: http://ro.wikipedia.org)

Valeriu Ştefan ZGONEA, secretar al Camerei Deputaţilor
Sinteza activitatii parlamentare în legislatura 2004-prezent

DEPUTAT
ales deputat în circumscriptia electorala nr.17 DOLJ
pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR
data validarii: 17 decembrie 2004 - HCD nr.36/2004

Membru al Biroului Permanent

în sesiunea parlamentara: sep. 2008 - prezent - Secretar
sep. 2007 - feb. 2008
feb. - sep. 2007
sep. 2006 - feb. 2007
feb. - sep. 2006 - Chestor - din apr. 2006

Formatiunea politica:


PSD Partidul Social Democrat

Grupul parlamentar:

Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat Vicelider - până în feb. 2006

Comisii permanente
Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic (din mar. 2005)
Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (până în mar. 2005)

Comisii permanente comune
Comisia Parlamentului României pentru Integrare Europeană (până în dec. 2006)
Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului României

Comisii speciale comune
Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, a Preşedintelui României, alegerile autorităţilor administraţiei publice locale, finanţarea campaniilor electorale şi alegerea europarlamentarilor

Comisii de ancheta comune
Comisia comună parlamentară de anchetă care să verifice informaţiile furnizate cu privire la interceptarea comunicaţiilor (din iun. 2007)
Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea şi clarificarea modului în care au fost cheltuite sumele din fondul constituit în cotă de 2% din sumele obţinute din privatizări, destinat construcţiei de locuinţe sociale, prevăzut la art.44 alin.(2) din Legea nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicată

Delegatii ale Parlamentului României la organizatii parlamentare internationale:

Observator la Parlamentul European - până în iun. 2006
- Grupul Partidului Socialiştilor Europeni
- Comisia pentru buget

Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state:

Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Activitatea parlamentara în cifre:

Luări de cuvânt în plen: 103 (în 74 de şedinţe)
- declaratii politice*: 35 - din care 35 consemnate conform materialelor depuse la secretariatul de sedinta
* - numai declaratiile politice facute în intervalul de timp alocat acestora, conform programului.
Propuneri legislative initiate: 29
Întrebari şi interpelari: 31
Motiuni: 8 (http://www.cdep.ro)


Citind şi alte amănunte despre domnia sa pare un om important în PSD, recunosc însă că numele şi nici poza nu-mi spun mare lucru. Dar, fără a o mai lungi, să purcedem spre discursul domniei sale:

Valeriu Zgonea: Agricultura, educaţia şi creşterea veniturilor pensionarilor – priorităţi ale Partidului Social Democrat
Postat la 2008-09-18

Valeriu Zgonea agricultură performantă este una dintre sursele renaşterii noastre economice. Performanţa în agricultură înseamnă, deopotrivă, o viaţă mai bună pentru agricultori şi lumea satului, securitate alimentară pentru toţi românii, un plus de legitimitate şi competitivitate între statele Uniunii Europene.

În acest moment, agricultura este domeniul care ilustrează cel mai bine incompetenţa celor care guvernează ţara de patru ani de zile. Incertitudinea şi lipsa de pregătire pentru viitor caracterizează această importantă zonă de activitate a societăţii româneşti. Nemulţumirea celor care muncesc şi trăiesc din agricultură creşte pe zi ce trece!

În toate comunele Doljului întâlnesc oameni care muncesc din greu pământul şi sunt în pragul disperării, din cauza amatorismului guvernanţilor!

Programul „Fermierul”, anunţat cu mare entuziasm, este un eşec total! S-au promis 6.000 de ferme, 570 de fabrici pentru procesarea laptelui şi a cărnii şi 300 de unităţi de servicii neagricole. Rezultatul este cunoscut: s-au înfiinţat în jur de 300 de ferme şi doar 43 de unităţi de procesare!

În domeniul îmbunătăţirilor funciare, activitatea a fost aproape inexistentă. Interesele de grup şi împărţirea posturilor după algoritmul fostei Alianţe D.A. au condus la scăderea suprafeţei irigate de la 1 milion de hectare, în anul 2003, la 300.000 de hectare, în 2007!

Programul SAPARD a înregistrat rămâneri în urmă semnificative. Recent, oficialii Uniunii Europene au sistat finanţările SAPARD pe 2008, de circa 200 de milioane de euro, destinate agriculturii, pentru că Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) le-a gestionat defectuos!

După 20 de luni de la aderarea la Uniunea Europeană, nu am obţinut nici un leu din fondurile europene de dezvoltare rurală şi pescuit!

Anul trecut, Guvernul nu a prevăzut fonduri pentru producătorii agricoli. Doar la presiunea PSD, după moţiunea simplă depusă în luna iunie 2007, s-au acordat anumite sume de bani pentru înfiinţarea culturilor de grâu, orz şi rapiţă!

Tot în urma presiunilor PSD, guvernanţii au acceptat să majoreze plafonul rezervei de grâu de panificaţie cu 400.000 de tone. Cu toate acestea, stocul este insuficient pentru reglarea pieţei, fiind necesară stocarea unei cantităţi de cel puţin 2 milioane de tone. Subliniez că, la ora actuală, nu este asigurată depozitarea recoltei de grâu, iar preţurile oferite agricultori sunt foarte mici, sub 0,4 lei/kilogram.

Deşi culturile de porumb şi floarea-soarelui au început să fie compromise de secetă, nu s-au luat măsuri pentru acordarea sumelor destinate irigaţiilor, fiind consumate, până în prezent, numai 28 % din fondurile anuale destinate acestui sector. Subvenţiile acordate în acest an reprezintă sub 50 % din volumul anual!

V-am prezentat doar câteva exemple care ilustrează nepăsarea şi eşecul guvernării de dreapta în domeniul agriculturii.

Marţi, 16 septembrie 2008, Senatul a adoptat moţiunea simplă privind agricultura, depusă de PSD. A fost singura modalitate de a acorda o ultimă şansă agricultorilor români! PSD solicită acordarea în cel mai scurt timp a unui sprijin financiar de 7 milioane lei vechi la hectar, pentru asigurarea necesarului de motorină, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte pentru culturile agricole din această toamnă. Guvernul a declarat că dispune în acest moment de suma de 6.200.000 lei vechi la hectar. Apreciem că guvernanţii trebuie să găsească diferenţa până la 7 milioane lei vechi, sprijin financiar la hectar pentru agricultura românească!

De asemenea, cerem Guvernului asigurarea depozitării recoltei de grâu din acest an.

PSD solicită acordarea a cel puţin 4 % din Produsul Intern Brut pentru agricultură, pe anul 2009. Această măsură este şi primul punct din Oferta de guvernare a PSD în domeniul agriculturii.

Guvernul PSD va ridica nivelul subvenţiilor agricultorilor români la 15 milioane lei vechi la hectar!

În ceea ce priveşte moţiunea PSD privind Educaţia, intitulată „Guvernarea de dreapta – Un eşec pentru educaţie”, Guvernul nu înţelege importanţa măsurilor cuprinse în acest document. Moţiunea adoptată de Camera Deputaţilor prevede, pe lângă alte subiecte importante, şi majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Guvernul a anunţat că poate să asigure, la 1 octombrie, o creştere de 10% a salariilor în învăţământ. Vom face în continuare toate presiunile politice necesare pentru ca salariile profesorilor să crească accelerat în cel mai scurt timp!

Jumătate dintre şcolile din România nu au autorizaţie sanitară de funcţionare! Fondurile alocate şcolilor sunt împărţite pe criterii politice! 200.000 de copii nu au loc în creşe şi grădiniţe! Abandonul şcolar creşte de la un an la altul! Deşi a început noul an şcolar, în multe localităţi ale Doljului, şcolile şi grădiniţele sunt în reabilitare şi guvernul nu a alocat fondurile necesare pentru terminarea lucrărilor! Nu ne putem juca cu sistemul de învăţământ, pentru că ne jucăm cu viitorul României! Avem nevoie de o strategie coerentă în domeniul învăţământului şi de un Guvern competent şi preocupat de problemele reale ale cetăţenilor!

PSD va respecta promisiunea de alocare a 6% din PIB pentru Educaţie şi va propune un buget substanţial mai mare pentru Cercetare şi Dezvoltare. Investiţia în educaţie este cea mai sigură dintre investiţiile pe termen lung ale unei ţări!

PSD a impus în Parlament, în 2007, majorarea pensiilor cu 50% şi s-a luptat pentru devansarea primei tranşe a acestei creşteri. În ciuda eforturilor noastre, scumpirea accelerată a alimentelor şi a facturii la întreţinere a dus la înrăutăţirea condiţiilor de trai pentru majoritatea pensionarilor. Ca atare, partidul nostru a susţinut devansarea celei de-a doua etape a creşterii pensiilor, astfel încât pensionarii să poată face faţă costurilor tot mai ridicate ale vieţii. Am o veste bună pentru toţi pensionarii din România. Sub presiunea PSD, Guvernul a acceptat, în cele din urmă, să majoreze pensiile de la 1 octombrie! În acest fel acordăm un sprijin suplimentar pensionarilor, într-o iarnă care se anunţă dificilă din punct de vedere socio-economic pentru întreaga ţară!

18 septembrie 2008 (http://www.psd.ro)

O singură idee la sfârşit. Mă gândesc că dacă politica ar fi rezolvat ceva în 18 ani, atunci poate că priorităţile României ar fi două, trei. Trăim însă într-o lume de priorităţi.


Dan Spataru - Drumurile noastre toate
Strofa I:
Tot ce-a fost în viaţa mea odatǎ,
Voi lǎsa uitǎrii!
Ani şi luni şi nopţi, la rând, povarǎ,
Clipa despǎrţirii!
N-am sǎ-ţi cer, ce nu-mi poţi da vreodatǎ,
N-am sǎ-ţi cer iubirea!
N-am sǎ bat la porţi închise iarǎ,
Nu-ţi ferii privirea!
Refren:
Drumurile noastre poate,
Se vor intalnii vreodatǎ!
Drumuri şi iubirea,
Gândurile, fericirea!
Drumurile noastre poate,
Se vor intalnii vreodatǎ!
Drumurile şi iubirea,
Gândurile, fericirea!
Strofa II:
Voi pǎstra mereu în amintire,
Dragostea curatǎ!
Voi spera mereu într-o iubire,
Cum n-a fost vreodatǎ!
Gândul cǎ mǎ vei respringe iarǎ,
Gândul mǎ-nfioarǎ!
Lasǎ-mi doar prietenia care,
Glasul meu o cheamǎ!
Refren:
Drumurile noastre poate,
Se vor intalnii vreodatǎ!
Drumuri şi iubirea,
Gândurile, fericirea!
Drumurile noastre poate,
Se vor intalnii vreodatǎ!
Drumuri şi iubirea,
Gândurile, fericïrea!

4 comentarii:

Argusdre spunea...

D-le Florescu, indraznesc sa te deranjez din nou , cu rugamintea de a ma instrui , daca poti, asupra modului cum se poate face un link, sa zicem pentru un anume post dintr-un blog.. Am incercat toate variantele si nu-mi iese.Parca am mai spus, eu nu am avut posibilitatea de a studia prea mult calculatoarele si ceea ce am invatat « am prins » prin amabilitatea uneia sau alteia dintre cunostinte.Va multumesc anticipat, fie ca ma puteti ajuta, fie ca nu.
Cu stima Argusdre

Bibliotecaru spunea...

Link-ul se poate face cu litera cheie a, după următoarea succesiune
Semnul < urmat de litera a, un spaţiu liber href=, adresa link-ului cuprinsă între ghilimele, semnul >, ceea ce vreţi să apara scris pe link şi <, apoi slesh a /a, şi semnul >.
NU vă pot scrie aici, pentru că s-ar forma direct link-ul.
Aveţi însă aici
http://www.w3schools.com/TAGS/tag_a.asp două exemple, în stânga codul şi în dreapta rezultatul codului.

deci, între semnele mai mic şi mai mare, introduceţi
a href="http:// şi aşa mai departe adresa unde doriţi să fie link-ul (nu uitaţi de ghilimele)"
apoi denumirea link-ului, ceea ce doriţi să apară scris in pagina

între semnele mai mic şi mai mare textul /a

Argusdre spunea...

Va multumesc mult.Ma apuc imediat de lectii si incercari sa vad daca imi iese.

pescarusul argintiu spunea...

Ai sintetizat excelent o realitate sumbra, alegand un titlu extrem de inspirat, chiar daca formulat mai atipic.
Sunt sigura ca limba romana il suporta, cand e vorba de cuprinderea unor esente.
Lumea poetica e plina de inovatii metaforice nemuritoare.
Sa ne amintim de Nichita si de celebrele versuri "Foaie verde de albastru,/ Ma paste un cal maiastru."
Mult spor si inspiratie la inchegarea analizelor politice de pe blogul-puiut, ce timid incepe a merge copacel !