joi, octombrie 16, 2008

Discutând scuipaţi


Este adevărat că politica frământă situaţii emergente aberante, dar şi dialogul politic construieşte pe îndelete aceste aberaţii. Când am deschis ochiul înţelegeri asupra noţiunilor legate de politică, mi s-a părut totul construit într-o dimensiune raţională de înaltă precizie. Apoi am văzut că politica se face mai ales "după ureche" şi interesul de moment. Domnul senator Şerban Nicolae s-a trezit spunând că membrii PCR ar trebui să aibă imunitate în faţa CNSAS. A urmat un incident.
La ştiri nu am găsit foarte multe amănunte, doar câteva secvenţe filmate. Ziarul Curentul a oferit o versiune ceva mai completă:

Senatorul Şerban Nicolae - "lacheul lui Ion Iliescu"
Scris de D. P.
Senatorul PSD Şerban Nicolae a fost agresat verbal ieri, în plenul şi pe holurile Senatului, de către un tânăr invitat al senatorului UDMR Peter Eckstein Kovacs, care i-a adresat lui Nicolae apelativele de "lacheu al lui Ion Iliescu", "comunist" şi "apărătorul lui tătuca şi al securiştilor".
După dezbaterile legii CNSAS, un tânăr i-a strigat, de la balconul invitaţilor, lui Şerban Nicolae: "Băi comunistule!". Enervat, Nicolae a ieşit pe hol, unde l-a aşteptat pe tânărul invitat.
"Eşti un lacheu al lui Ion Iliescu, mă!", i-a spus tânărul, după ce s-a întâlnit cu Şerban Nicolae. "Eşti aici datorită mie, mă!", a completat el.
"Datorită mie, mă?!!", l-a întrebat, nervos, senatorul PSD, revoltat şi uimit de apelativele tânărului. "Vorbeşte frumos, mă, prietene! Vorbeşte cu maică-ta aşa, care te învaţă să vorbeşti cu ÇmăÈ", i-a cerut Nicolae.
Senatorul PSD a fost nevoit însă să intre în sala de plen, nu înainte de a-l avertiza: "Ne mai întâlnim noi!".
Tânărul a spus, ulterior, că se numeşte George Simion şi că este reprezentant al organizaţiei Noii Golani. El a susţinut că a fost invitat în Senat de către senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs.
După ce şedinţa de plen a Senatului s-a încheiat, Şerban Nicolae a ieşit din sală şi s-a îndreptat din nou către grupul invitaţilor din care făcea parte şi tânărul vehement.
"Câţi ani aveai tu la Revoluţie, prietene?", l-a întrebat, nedumerit, Nicolae.
Acesta i-a răspuns cu duritate: "Dai tu legi ca să îl aperi pe Iliescu. Eşti un comunist şi un neo-comunist. Eşti apărătorul lui Iliescu şi al securiştilor. Te-au pus toţi securiştii să îi aperi aici, în Parlament. Unchiul meu a murit la Revoluţie, dar unchiul tău e Iliescu, iar tu eşti lacheul lui Iliescu".
The image “http://www.curentul.ro/images/stories/2008/10/16/06%20atac.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Vizibil enervat, senatorul PSD i-a spus tânărului că este "nesimţit şi mitocan".
Tânărul nu s-a lăsat mai prejos: "Eşti un lacheu comunist al lui Ion Iliescu, plătit din banii noştri. Du-te şi pupă-l pe Iliescu!".
Întrebat ulterior de jurnalişti de ce a fost într-atât de vehement la adresa lui Şerban Nicolae, invitatul a spus că senatorul PSD vrea ca secretarii de partid ai PCR să nu fie verificaţi de CNSAS, ceea ce este inacceptabil.
Şerban Nicolae a anunţat că va solicita Biroului Permanent al Senatului să dispună o analiză a acestui incident, pentru a se şti cine l-a invitat în Parlament şi cine poartă responsabilitatea.(http://www.curentul.ro)

FIŞA de senator


Date personale


Data naşterii 05.04.1968
Localitatea Bucureşti
Starea civilă căsătorit


Declaraţia politică

Pagina personală



Declaraţia de avere
Declaraţia de interese
Activitate parlamentară
Circumscripţia electorală în care a fost ales Ialomiţa
Apartenenţa politică PSD
Funcţii deţinute în Senat
Vicepreşedinte Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări
Membru Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
Vicelider Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat (P.S.D.)
Funcţii deţinute în Guvern iunie - decembrie 2004: MINISTRU DELEGAT PENTRU RELAŢIA CU PARLAMENTUL
Initiaţive legislative Caută
Activitate profesionala
Diplome
DIPLOME:
Licenţă în Drept - Ştiinţe Juridice, 1997
Activitate
ACTIVITATE PROFESIONALĂ:
1986-1992 - Întreprinderea Mecanica Fină Bucureşti;
1993-1997 - Ministerul Tineretului şi Sportului;
1997-2001 - Avocat Baroul Bucureşti;
2001-2004 - Consilier de Stat Administraţia Prezidenţială;
iunie 2004-decembrie 2004 - Membru al Guvernului;
(http://www.senat.ro)

Am fost destul de surprins când am văzut că la activitate profesională este trecut numai Întreprinderea Mecanica Fină Bucureşti, fără funcţie, fără meserie.
Am căutat amănunte şi am găsit amănunte în Atac-online:

Întreprinderea Mecanica Fină Bucureşti

Fostul consilier prezidenţial, senatorul PSD, Şerban Nicolae, a fost înainte de Revoluţie, lăcătuş mecanic. Nu un mare specialist, după cum recunoaşte chiar el, ci un lucrător ca oricare altul al Intreprinderii de Mecanică Fină de la Obor.

Senatorul pesedist a terminat un liceu cu profil industrial şi s-a angajat la Mecanică Fină, la secţia de aparate de măsură şi control. Şi pentru că nu era prea priceput, Nicolae activa într-o secţie restrânsă, unde nu era obligat să poarte halate albastre sau să lucreze în schimburi. După Revoluţie, prin 1991 actualul parlamentar a fost trimis în şomaj tehnic. „Şeful meu de atunci mi-a spus că eu eram cel mai tânăr din secţie şi îmi găseam cel mai uşor de lucru”, povesteşte pesedistul. Din acel motiv, Nicolae s-a apucat serios de cursurile Facultăţii de Drept, la care era înscris. Senatorul crede că s-ar descurca din nou cu aparatura de măsurare de la Mecanică Fină, însă numai după un „stagiu” de refamiliarizare cu aparatele.

Şi-a rupt blugii la Revoluţie

Ca majoritatea tinerilor, şi Şerban Nicolae a ieşit în stradă la Revoluţia din 1989. Din cauza programului de la fabrică, n-a ajuns în Piaţa Universităţii la demonstraţiile de pe 21 decembrie 1989. A doua zi, Nicolae a fost primul care a plecat în coloană de la fabrică spre centrul oraşului. „Am fost un mare dirijor de coloană, deşi era destul de riscant să-i menţii în rânduri pe protestatari, mai ales că erau mulţi care aveau arme, iar teroriştii sau armata trăgeau în aer şi în mulţime”, îşi aminteşte senatorul PSD. Şi pentru că nu mai văzuse de prea multe ori în viaţă tancuri, Nicolae n-a pierdut ocazia să privească mai de apoape un astfel de dispozitiv militar. El şi-a luat inima în dinţi şi s-a suit pe o tanchetă. „Când m-am urcat pe primul tanc din apropierea mea, mi s-au rup blugii, pe care mi-i trimisese un unchi de-al meu plecat în Germania. Şi aşa pot spune că am făcut Revoluţia, mă rog, prima zi, cu pantalonii rupţi în fund”, susţine pesedistul. Oana Delia Penciulescu (http://www.atac-online.ro)

Nu pricep de ce se ruşinează domnia sa de meseria avută. Dimpotrivă, ca membru al unui partid de stânga, originea sa muncitorească şi ridicarea sa de la nivelul de lăcătuşi mecanic la cel de senator al României este, poate, ceva demn de laudă. Poate că semnul blugilor trimişi din Germania este un semn.

Mineriada de catifea in Primaverii

Noii golani au plantat flori pe trotuarul din fata casei lui Iliescu (România Liberă)


The image “http://www.obiectivtulcea.ro/images/stories/obiectiv/2008/iul/09/basarabia.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.obiectivtulcea.ro/images/stories/obiectiv/2008/iul/09/basarabia2.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Obiectiv de Tulcea: Noii Golani repornesc ofensiva “Basarabia - pamant romanesc”(http://www.stiri.romanism.net)

Niciun comentariu: