duminică, octombrie 12, 2008

ILIE GILBERT


Ilie Gilbert este aproape necunoscut societăţii româneşti, asta deşi este membru al Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR). Din rândurile AOSR fac parte personalităţi ştiinţifice din S.U.A., Canada, Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Italia, Luxemburg, Ungaria, Bulgaria, China, Africa de Sud, Australia etc. din care 10 sunt din rândul oamenilor de ştiinţa români de peste hotare ca prof.dr. Emil Palade, laureat al premiului Nobel, prof.dr Anghel Rugina, prof. Irinel Dagan - SUA şi alţii.
În prezent, AOSR a intrat într-un proces de reevaluare a activităţii membrilor săi după criterii ştiiţifice internaţionale (ISI Thomson). În egală măsura se va tine cont, de asemenea, de implicarea ştiinţifică efectivă de-a lungul timpului in cadrul AOSR. Evaluarea este făcută de o Comisie agreată de conducerea Academiei Romane, condusă de Acad. Aureliu Emil Sandulescu (fost vicepreşedinte al Academiei Romane ăi actualmente vicepreşedinte AOSR).

Motivul pentru care scriu despre acest domn est eun eveniment semnalat de ziarul Gardianul:

Profesorul Ilie Gilbert vorbeste arta de a crea armonia

Profesorul Ilie Gilbert a lansat, ieri, la libraria „Mihail Sadoveanu”, volumele „Conviviologia. Stiinta Conviviului” si „Lider Master Class. Lideri si Liderati in 200 de ipostaze”. Conviviologia este un termen creat de insusi autorul si defineste stiinta si arta de a crea armonia. „O librarie este un templu al gandirii si devine o catedrala a gandirii cand se gasesc prieteni ai gandirii”, a spus autorul, bucuros ca a fost inconjurat de admiratorii sai. La eveniment au participat academicianul Razvan Theodorescu, Gelu Voican Voiculescu si fostul presedinte Ion Iliescu, pentru care Gilbert a lucrat, intre 1992 si 2004, ca si consilier. Iliescu a fost cel care a semnat prefata volumului „Stiinta Conviviului” despre care a spus ca este „o carte despre viata, despre relatiile umane si comunicarea umana”.
Th. S.(http://www.gardianul.ro)







Iată, de la faţa locului, relatarea domnului Ion Iliescu:

Vineri dupa-amiaza, Libraria Sadoveanu a gazduit lansarea volumelor „Conviviologia” si “Lider Master Class”, doua carti semnate de profesorul, cercetatorul, sociologul, jurnalistul si omul de spirit brazilian de origine româna Ilie Gilbert.

@089

Ilie Gilbert este cetatean de onoare al statelor Texas si Nebraska si membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din România. . „Conviviologia”, subintitulata „Stiinta conviviului” , pe care am prefatat-o, este o carte despre viata si comunicare umana în care se vehiculeaza idei interesante, profunde si convingatoare.
Volumul reprezinta marturia unui carturar lucid despre stiinta intercomunicarii si interactiunii, despre stiinta de a crea armonia.

@084

„Conviviologia” este, pâna la urma, o modalitate de a iesi din izolare si suficienta, o solutie de a ne asculta si de a gândi împreuna marile teme ale contemporaneitatii. Cineva spunea ca exista doua tipuri de singuratati: a celor care vorbesc si a celor care nu asculta. Profesorul Gilbert vrea sa sparga aceasta paradigma, propunând dialogul asumat, într-un conviviu al pluralitatii, consensul realizat prin nevoia de unitate în diversitate. Sa speram ca viitorul îi va da lui dreptate si nu zgomotului parca atotprezent. Sunt numai cateva aprecieri cuprinse in prefata volumului. Cea de a doua carte a profesorului. Gilbert, „Lider Master Class”, subintitulata „Curajul de a gândi”, este prefatata de academicianul Razvan Theodorescu. In alocutiunea sa de la lansare, acesta a apreciat ca volumul reprezinta “o carte pentru viitor dedicata politicienilor care vor candida nu la alegerile actuale, ci la cele de peste patru ani”.

@092


Ilie Gilbert a adresat multumiri celor prezenti la lansare, numindu-i “prietenii sai”, subliniind totodata ca, “din punct de vedere al fapturii umane, pluralul voi nu exista decât din punct de vedere administrativ”.(http://ioniliescu.wordpress.com/)


(sursa: http://www.estantevirtual.com.br)

4 comentarii:

Unknown spunea...

Sal'tare ,
Umbra veche NU !!
Cum o mai duci Domnule Florescu ?
Sper ca bine. A coborat nivelul, ma refer la blog. Hmm, poate dumneata stii de ce. Nu ma referla postarea zilei. In general. Poate gresesc, am fost lipsit de acces la internet o vreme. Dar microbul persista, lol
Pe curand si sanatate !

Bibliotecaru spunea...

:)
Am lăsat-o şi eu mai uşor.
Mai încercaţi şi pe celălalt blog, din când în când:
http://bibliotecarul.blogspot.com/

Anonim spunea...

"Romania e bolnava. Vreau sa o vindec." - Catalin Zmarandescu si toader

Anonim spunea...

:)
Eu cred că treaba cu "... e bolnav şi vreau să o vindec." vine de la primarul capitalei, fiind vorba despre Bucureşti, evident.