joi, octombrie 11, 2007

demissio



(demisie)
Fast şi fâsss
Politicienii privesc cu greu vestea demisiei lui Decebal Traian Remeş, fie că sunt de la putere, fie că sunt de la opoziţie. Iată că se trage un semnal, devine din ce în ce mai greu să furi în politică.
Confruntat cu filmuleţul prezentat de TVR, domnul Mureşan spune că este "un colaj realizat de comunişti cu tehnică modernă".
Ioan Avram Mureşan mai adaugă: "Eu nu am văzut nici un film. Doar nişte transcrieri ale unor convorbiri şi un colaj de fotografii. Eu nu am văzut aceste imagini, procurorii nu mi-au prezentat astfel de elemente probatorii"(…) "Procurorii sunt atât de agitaţi, încât aruncă probe înainte să mi le arate mie. Nu ştiu ce fel de plicuri văd ei. Este vorba despre un dosar care conţinea documente prin care se dovedeşte că sediul episcopiei în Baia Mare aparţine Bisericii Ortodoxe,"
Plicul? Desigur, plicul a fost dat de Gheorghe Ciorbă în timpul întâlnirii cu Remeş, dar nu avea o legătură cu licitaţiile ci cu… ci cu dosarul menţionat al sediului episcopiei… pe care îl uitase în maşina lui Ciorbă. Eu aş fi întrebat ce legătură avea Mureşan cu episcopia, dar asta este altă treabă. De ce a închis telefonul în timpul întâlnirii cu Remeş? Pentru că era agasat de telefoanele lui Ciorbă. Mureşan a mai spus că resimte un regret că a realizat cu întârziere cu Ciorbă “reprezintă” DNA.
Decebal Traian Romeş a înmânat premierului Călin Popescu Tăriceanu demisia sa din misia de Ministru al Agriculturii, cerere acceptată (probabil cu uşurare) de câtre premier. Pe “surse” am aflat că prima discuţie relativă la demisie a fost în ziua de luni, Tăriceanu nu a acceptat însă cererea.
În comunicatul primul ministru se precizează: "Primul-ministru a luat această decizie ca urmare a recentului scandal de presă care îl are în centrul atenţiei pe ministrul Agriculturii, considerând că acesta nu îşi mai poate exercita în mod eficient atribuţiile sale. Premierul apreciază că, în această perioadă, este esenţială funcţionarea normală a Ministerului Agriculturii pentru concentrarea prioritară pe problemele legate de utilizarea fondurilor europene, orice altă preocupare fiind in detrimentul îndeplinirii obiectivelor României în acest domeniu"
Premierul Călin Popescu Tăriceanu are timp în această săptămână să decidă înlocuitorul pentru… Acum m-a lovit amintirea. Nu spunea domnul premier că nici măcar nu a intrat în discuţie remanierea guvernamentală… păi a intrat în discuţie sau nu? Hmmm…
Probabil că înlocuitorul lui Decebal Traian Remeş va fi Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşeanu. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor are sprijinul lui Tăriceanu că reuneşte simpatia majorităţii BPC (Biroul Permanent Central) al PNL. Hotărârea va fi luată, cel mai probabil, chiar astă seară.

Desigur, cine să fie artizanul cererii de demisie dacă nu onor Partidul Democrat. Motivul? Motivul este exprimat prin vocea autorizată a vicepreşedintele PD, domnul Cezar Preda: “Corupţia a ajuns pe masa Guvernului”.

Eu îmi pun o singură întrebare, cum ar fi justificat Remeş 30.000 de euro în plus atunci când ar fi dat declaraţia de avere. Aici este interesant. Dacă se descoperă modul în care cei "spăguiţi" reuşesc să ocolească declaraţia de avere, dezavuarea corupţiei este floare la ureche.

2 comentarii:

Anonim spunea...

pe trilulilu apare filmu de la tvr din prima zi...unde sunt inserate si cateva momente la secunda 5:10...muresan cara lazi cu carnati,palince ce o fi...(see link)

Anonim spunea...

Ştiu, dar nu pot să revin la un post de ieri.