marți, aprilie 29, 2008

Antal Arpad doreşte o mai mare posibilitate de implicare a cetăţenilor în administraţia locală


Deputatul UDMR Antal Arpad, candidat la Primăria Sfântu Gheorghe, va propune în Parlament modificarea unor anumite prevederi din Legea Administraţiei Publice, transmite corespondentul AMOS News.
Antal Arpad a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma campaniei de consultare a populaţiei, lansată la Sfântu Gheorghe de UDMR, a reieşit că foarte mulţi locuitori ai municipiului ar avea idei privind îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din acesta, doar că nu au găsit până acum modalitatea de a le pune în aplicare.
„Pentru ca cetăţenii să poată avea o iniţiativă care să ajungă în Consiliul local, trebuie ca 5% din locuitorii din Sfântu Gheorghe să îşi dea semnătura pentru fiecare propunere ce se doreşte adusă în faţa consilierilor locali, ceea ce înseamnă că sunt necesare 2500 de semnături din partea locuitorilor oraşului, adică un număr foarte mare. Prin urmare, iată că, în ultimii 18 ani, Consiliul local Sfântu Gheorghe nu a dezbătut nici un proiect de hotărâre venit din partea cetăţenilor”, a explicat Antal Arpad.
Deputatul doreşte ca modificarea adusă la Legea Administraţiei Publice să modifice procentul actual de 5% necesar a fi consultat pentru iniţierea unui proiect de hotărâre în sensul de a-l micşora la 1%. (Monica RIZEA)

Niciun comentariu: