sâmbătă, aprilie 26, 2008

"Il Resto della Notte", cu Laura Vasiliu, în selecţia Quinzaine, la Cannes, alături de "Boogie"Actriţa Laura Vasiliu (Imagine: Mediafax Foto)
Laura Vasiliu va fi prezentă la Festivalul de Film de la Cannes cu "Il Resto della Notte", în competiţia Quinzaine des réalisateurs, potrivit teatrului "Tony Bulandra" din Târgovişte, în această secţiune fiind anunţată şi prezenţa filmului "Boogie" de Radu Muntean. În filmul regizat de Francesco Munzi, Laura Vasiliu interpretează rolul Mariei, o emigrantă româncă ce munceşte în Italia şi care este acuzată de furt de la familia unde e cameristă. Laura Vasiliu a jucat rolul Găbiţei în filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu, care a fost distins cu Palme d'Or la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes. Din distribuţia filmului "Il Resto della Notte", produs de Donatella Botti pentru Bianca Film, în colaborare cu Rai Cinema, mai fac parte Sandra Ceccarelli, Aurélien Recoing, Stefano Cassetti, Victor Cosma, Constantin Lupescu, Veronica Besa şi Valentina Cervi. De asemenea, regizorul Radu Muntean va fi prezent în secţiunea paralelă Quinzaine des réalisateurs, cu lungmetrajul "Boogie", după cum a anunţat revista franceză de cultură Les Inrokuptibles, care a dezvăluit o parte a selecţiei. "Boogie", un film despre maturizare şi vârsta de 30 şi ceva de ani, este cel de-al treilea lungmetraj al lui Radu Muntean. Iniţial denumit "30 şi ceva", filmul are la bază un scenariu de Alexandru Baciu, Răzvan Rădulescu şi Radu Muntean. Potrivit site-ului lesinrocks.com, printre filmele selecţionate la Quinzaine des réalisateurs, anul acesta, se află: "Acné" (Argentina/Spania/Mexic/Uruguay), în regia lui Federico Veiroj; "Aquele Querido Mês de Agosto" (Portugalia), de Miguel Gomes; "De la guerre" (Franţa), de Bertrand Bonnello; "Eldorado" (Franţa/Belgia), de Bouli Lanners; "Now Showing" (Filipine), de Raya Martin; "Tony Manero" (Chile), de Pablo Larrain; "Liverpool" (Argentina), de Lisandro Alonso; "Dernier Marquis" (Franţa), de Rabah Ameur Zamaiche; "40/15" (Franţa), de Olivier Jahan şi "El cant dels ocells/ Le chant des Oiseaux" (Spania), de Albert Serra.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cea care a fost supusa provocarii in Italia, caci cred ca la timpul potrivit am demonstrat public(m-a ajutat si Gandul care a observat ce spun si a verificat-eu nu puteam face asta) ca a fost o provocare, deci o intentie, si asta poate ca a stopat alte incercari de aceiasi natura (adica provocari)