sâmbătă, aprilie 26, 2008

UDMR...


Preşedintele UDMR, Béla Markó, despre oferta Uniunii

Oferta UDMR se adresează tuturor: trebuie să ridicăm Ardealul, trebuie să dezvoltăm economia regiunii şi trebuie să înfăptuim descentralizarea, a subliniat preşedintele UDMR, Béla Markó, la conferinţa de presă susţinută vineri, la Târgu-Mureş. Béla Markó a anunţat că după datele finalizate, Uniunea participă la alegerile locale cu 10.394 de candidaţi. UDMR are 363 candidaţi pentru funcţia de primar, dintre care 146 candidează pentru prima oară.



Uniunea are o echipă bine pregătită pentru administraţia locală, care va şti să înfăptuiască obiectivele UDMR. În opinia lui Béla Markó alegerile locale sunt azi cel puţin la fel de importante ca cele parlamentare, pentru un partid politic este la fel de important să aibă o pondere puternică în administraţia locală ca şi în legislativ. Béla Markó a reafirmat că importanţa administraţiei publice a fost înţeleasă de toate partidele politice româneşti, dovadă că au şi început campania electorală. Azi nu se mai poate considera alegerile locale ca o încălzire pentru alegerile legislative.

Béla Markó a subliniat că alături de dezvoltarea economică şi a infrastructurii, UDMR tratează ca un obiectiv prioritar şi realizarea diferitelor forme de autonomie. – Fără autonomie nu doar în România, dar nici în Uniunea Europeană nu se poate concepe viitorul., a spus Béla Markó. În acelaşi timp oferta electorală a UDMR este adresată nu doar maghiarimii din Transilvania, ci tuturor: de aceea este consternant că unele partide româneşti se străduiesc în continuare să orienteze voinţa electoratului spre un vot etnic, aliindu-se în mai multe localităţi din Ardeal, printre care la Satu Mare şi Târgu-Mureş, împotriva UDMR, nu pentru sprijinirea unui candidat anume, ci cu scopul, asumat deschis, de a elimina UDMR din administraţia locală.

Candidatura lui Gyula Weil este legală - Comunicat de presă al şefului staffului electoral, Hunor Kelemen
Într-un comunicat de presă difuzat vineri, 25 aprilie, preşedintele executiv al UDMR, şeful campaniei electorale, Hunor Kelemen, a precizat că în ciuda tuturor zvonurilor răuvoitoare, candidatura lui Gyula Weil la funcţia de primar al oraşului Gheorgheni întruneşte toate condiţiile legale.

Comunicatul menţionează că după anunţarea candidaturii sale la funcţia de primar, doctorul Gyula Weil a demisionat din funcţia de şef al Autorităţii pentru Protecţia Cumpărătorilor din judeţul Harghita, iar înlocuitorul său a şi fost numit în persoana inspectorului Piroska Sztankovszky.

Hunor Kelemen a făcut apel la politicienii partidului concurent (PCM) să se ocupe de propriii lor candidaţi şi să nu mai răspândească neadevăruri. „Noi credem în competiţia corectă, curată, pozitivă, în care se vorbeşte despre problemele oamenilor, despre proiectele de dezvoltare a comunităţilor locale”, se arată în comunicatul de presă emis de şeful staffului electoral al UDMR, Hunor Kelemen.

Schimbarea, înnoirea nu se află în altă parte, ci în interiorul UDMR
UDMR are peste 10.000 de candidaţi în alegerile locale, în spatele cărora se află voinţa exprimată de 155.000 de alegători. Aceasta este libertatea alegerii: înnoirea, întinerirea se află nu în altă parte, ci în sânul UDMR, a subliniat Béla Markó, vineri, la întâlnirea candidaţilor la alegerile locale din judeţul Mureş, la care au participat peste 120 de candidaţi la primării şi consilii locale, respectiv numeroşi demnitari locali şi teritoriali ai UDMR.

Alături de preşedintele Uniunii, au fost prezenţi ministrul László Borbély, candidat la funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş, preşedintele organizaţiei judeţene, dr. Atilla Kelemen, şi candidatul UDMR pentru preşedinţia consiliului judeţean, Edit Emőke Lokodi.

UDMR are forţa şi mijloacele pentru a ridica această regiune, dar pentru asta este nevoie de unitate, iar de asta numai UDMR este capabilă., a subliniat Béla Markó.

Candidatul la primărie, László Borbély, a accentuat că UDMR are o echipă puternică. „Eu aduc experienţa din executiv, iar Sándor Csegzi pune în slujba oraşului experienţa sa din administraţie. E adevărat că partidele româneşti s-au coalizat împotriva noastră, dar trebuie să privim asta ca o provocare. Atâta ne şi trebuie, a încurajat asistenţa ministrul Borbély.

Niciun comentariu: