marți, aprilie 08, 2008

PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI


DIRECŢIA GENERALĂ OPERAŢIUNI
DIRECŢIA RELAŢII PUBLICE ŞI INFORMARE
Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media







COMUNICAT

Structurile municipalităţii nu eliberează câinii în stradă

Pentru o mai bună înţelegere a celor declarate astăzi în conferinţa de presă a Primarului General Adriean Videanu, facem următoarele precizări:
Primăria Municipiului Bucureşti, respectiv Administraţia pentru Supravegherea Animalelor (ASA), nu returnează câinii în stradă după capturarea lor.
Declaraţia Primarului General din conferinţa de astăzi făcea referire la faptul că o mare parte din câinii aflaţi liberi pe străzi provin dintre cei adoptaţi de la ASA şi eliberaţi apoi în stradă de noii lor stăpâni.
După capturarea lor de către angajaţii ASA, câinii sunt sterilizaţi, vaccinaţi antirabic şi identificaţi prin crotaliere şi microcipare, înainte de a fi oferiţi spre adopţie. Conform statisticilor Administraţiei, o mare parte din cei care adoptă aceste animale le eliberează apoi din nou pe domeniul public, întrucât structurile municipalităţii nu pot sancţiona aceste fapte, conform legislaţiei în vigoare.
În ceea ce priveşte cei cca. 120 de câini capturaţi de ASA în ultimele trei săptămâni, facem precizarea că 70% din ei au fost deja solicitaţi spre adopţie.
Municipalitatea revine cu apelul către populaţie să îşi asume responsabilitatea îngrijirii câinilor adoptaţi, astfel încât să li se asigure cazarea şi să nu mai fie abandonaţi din nou în stradă.

INVITAŢIE

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti vă invită să participaţi în data de 10 aprilie 2008 la deschiderea oficială a Centrului de asistenţă destinat agresorilor familiali "O nouă şansă" din Str.Sălcetului nr.5, sector 4, Bucureşti, începând cu orele 11.00 (punct de reper - staţia de metrou Eroii Revoluţiei).
Centrul de asistenţă destinat agresorilor familiali "O nouă şansă" este înfiinţat prin programul de interes naţional "Dezvoltarea serviciilor de recuperare şi reintegrare socială destinate agresorilor familiali", finanţat de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei.
Vă rugăm să confirmaţi prezenţa dumneavoastră la acest eveniment la adresa de e-mail dgas_mb@yahoo.co.uk sau la numărul de telefon 021/314.23.15, persoană de contact Marian Cioltan – manager de proiect.
Prezenţa unui reprezentant al redacţiei dumneavoastră ne-ar onora în mod deosebit.
În ataş – mai multe informaţii despre acest proiect.
Cosmina Ioana Simiean
Director General

Niciun comentariu: