joi, martie 27, 2008

Chinezi vor în Prahova


Noul ambasador al Republicii Populare Chineze în România, Liu Zengwen, s-a aflat pentru câteva ore în Prahova, la invitaţia preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie, Aurelian Gogulescu, programul vizitei cuprinzând câteva întâlniri informale atât cu reprezentanţi ai Prefecturii, cât şi cu ai mediilor de afaceri din zonă, transmite corespondentul AMOS News.
Ţinând cont că Prahova este înfrăţită de mai mulţi ani cu una dintre marile provincii chineze, Heilongjiang, s-a reiterat ideea de a se face pe viitor mai mult în plan concret, ca afaceriile să ia amploare, fără a se neglija şi schimburile culturale reciproce.
De altfel, în judeţ, deja o societate comercială din Băicoi are în derulare un contract cu o întreprindere de profil asemănător din China, privind livrarea dinspre partea română de componente specifice industriei de petrol, iar ambasadorul a dorit să se convingă la faţa locului de cum decurge colaborarea intre părţi.
Liu Zengwen, la final, a lăsat să se inţeleagă că porţile rămân larg deschise, dar, pe lângă identificarea oportunităţilor, absolut necesară, e nevoie de o implicare mult mai dinamică din partea celor interesaţi în dezvoltarea unor afaceri comune pe viitor. (Aurel Draghici)

Niciun comentariu: