miercuri, martie 26, 2008

Pensionarea membrilor personalului diplomatic si consular la reexaminare


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a emis in data de 24 martie o cerere pentru reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 80/2007 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular.
Cererea de reexaminarea se refera la prevederea legii trimise spre promulgare presedintelui conform careia membrii personalului diplomatic si consular, precum si personalul de specialitate cu studii superioare-functionari publici si personal contractual-din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, beneficiaza de pensie de serviciu in cuantum de 80% din venitul lunar brut realizat. Acest procent reprezinta salariul de baza avut in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe cu o luna inainte de implinirea varstei de pensionare caruia i se adauga sporurile.
Seful statului considera ca aceste prevederi determina o inechitate intre persoanele care au aceleasi studii, vechime, pregatire, importanta sociala.In opinia presedintelui, distinctia realizata prin acest act normativ este, nejustificata si inechitabila. Intentia acestuia este de a semnala diferentierea pe care acest proces o va declansa prin migrarea persoanelor competente din celelalte institutii ale statului catre institutiile amintite ce beneficiaza de salarii si drepturi cu mult diferite de cele ale restului angajatilor din institutiile bugetare.
De asemenea, Traian Basescu doreste elaborarea unui sistem unic de salarizare bugetara care sa corespunda nevoii de a elabora un sistem unitar si echitabil in ce priveste drepturile de asigurari sociale. Aceasta masura ar trebui sa asigure unu tratament egal tuturor categoriilor de personal care functioneaza in institutiile si autoritatile publice. (Avocatnet.ro)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu aici sunt de acord cu seful statului. Cei din MAE se considera deasupra tuturor si ne dispretuiesc pe toti.