joi, martie 27, 2008

Comunicat de presa al Partidului Democrat Liberal


(Bruxelles, 27 martie 2008)
Comisia pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European a votat astazi amendamentul europarlamentarului român Marian-Jean Marinescu, prin care invita Comisia Europeana "sa încurajeze statele membre sa-si revizuiasca dispozitiile tranzitorii care reglementeaza accesul la piata muncii, pentru a elimina diferentele existente între cetatenii europeni în aceasta privinta".
Amendamentul vicepresedintelui PPE-DE a fost adoptat în cadrul Proiectului de Aviz al Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne, destinat Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, asupra Raportului privind progresul realizat în materie de egalitate de sanse si nediscriminare, semnat de Liz Lynne.
"Ma bucur ca, în cadrul Comisiei LIBE, colegii mei au votat acest amendament. Am facut apel la nediscriminarea cetatenilor din cele 12 noi state membre ale Uniunii Europene si am reusit sa-i conving. Consider ca vom putea sa spunem ca avem, într-adevar, parte de libertate totala de miscare doar în momentul în care se vor ridica definitiv barierele pentru forta de munca între toate tarile membre ale Uniunii Europene. Trebuie sa reglam aceste probleme acum, cu atât mai mult cu cât Comisia Europeana tocmai propune noi pachete legislative care vor extinde drepturile lucratorilor din tarile terte", este de parere europarlamentarul Partidului Democrat-Liberal, Marian-Jean Marinescu.
Proiectului de Aviz al Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne urmeaza sa fie votat si inclus în raportul Liz Lynne, în cadrul Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, la începutul lunii aprilie.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bravo si ptr dl Marinescu