luni, martie 31, 2008

Poliţia Română şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Şoferilor


Astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost semnat un protocol de colaborare între Poliţia Română şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Şoferilor din România, informează un comunicat de presă remis AMOS News.
Obiectul protocolului îl constituie colaborarea în scopul prevenirii încălcării normelor de circulaţie pe drumurile publice, precum şi pentru reducerea nivelului de victimizare a populaţiei prin accidente de circulaţie rutieră. Poliţia Română, în principal prin Poliţia Rutieră, va asigura documentarea reprezentanţilor filialelor federaţiei asupra actelor normative din domeniul rutier, în vederea cunoaşterii şi însuşirii corecte a acestora de către membrii afiliaţi. Acest lucru urmăreşte conştientizarea populaţiei cu privire la riscurile la care se expune în situaţia nerespectării în trafic a legislaţiei rutiere şi, implicit, evitarea sau diminuarea consecinţelor accidentelor de circulaţie.
Federaţia va participa, sau după caz, va sprijini parteneriatele Poliţiei Române încheiate cu societatea civilă pentru sporirea siguranţei rutiere a participanţilor la trafic, având în vedere experienţa acumulată în cadrul campaniei naţionale „Stop accidentelor. Viaţa are prioritate!”, ediţiile 2006 şi 2007.
Protocolul de colaborare este valabil un an, cu posibilitatea prelungirii în baza acordului comun al celor două părţi.

Niciun comentariu: