luni, martie 31, 2008

Fluturi albi şi negri


Consilierii locali au aprobat în şedinţa de luni atribuirea unui loc de veci la cimitirul “Eternitatea” pictorului Sabin Bălaşa, transmite corespondentul AMOS News.
Pe 26 martie, fiul pictorului Sabin Bălaşa a solicitat primarului Gheorghe Nichita să aprobe un loc de veci în cimitirul “ Eternitatea”. Consilierii locali au aprobat în şedinţa de Consiliu Local de luni atribuirea gratuită a unui loc de înhumare pe termen nelimitat în cimitirul “Eternitatea". "Având în vedere că tatăl meu se simte legat sufleteşte de municipiul Iaşi prin lucrările de artă ce le-a dăruit acestui oraş şi-a exprimat dorinţa de a fi înmormântat în oraşul dumneavoastră”, scrie fiul pictorului în adresa către primar.
Maestrul Sabin Bălaşa a fost internat în 4 martie, cu diagnosticul de cancer pulmonar generalizat, cu multiple metastaze, dintre care una osoasă, fiind paralizat de la brâu în jos.
Sabin Bălaşa s-a născut pe 17 iunie 1932, în localitatea Dobriceni, Olt. A absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti şi a făcut studii de specialitate la Sienna şi Perugia, Italia.
Pe lângă portretele propagandistice, opera lui cuprinde 21 de picturi murale care se găsesc în Universitatea „Al. I. Cuza” şi care se întind pe o suprafaţă de 276 de metri pătraţi. (Loredana POPOVICI)

Niciun comentariu: