marți, aprilie 08, 2008

Program naţional de expertizare seismică a unităţilor de învăţământ


Ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei a anunţat că, începând cu anul 2009, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului va demara un Program naţional de expertizare seismică a unităţilor de învăţământ. Acesta va fi cofinanţat de către MECT şi Consiliile locale. „Noi vom încerca să prindem în bugetul anului viitor sumele de bani necesare acestei activităţi, dar este nevoie şi de aportul financiar al autorităţilor locale", a declarat ministrul Educaţiei.
Anunţul a fost făcut astăzi, 8 aprilie, în cadrul unui eveniment prilejuit de evaluarea modului de implementare a Programului naţional de educaţie antiseismică a elevilor, derulat de MECT, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei. În cadrul acestuia, începând cu anul şcolar 2008-2009, vor fi introduse în curriculum patru îndrumare privind pregătirea antiseismică, destinate ciclurilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal.
„Această iniţiativă educaţională este benefică din cel puţin două motive: primul îl constituie faptul că acest segment de populaţie este cel mai receptiv la astfel de activităţi, iar al doilea este legat de faptul că de această pregătire beneficiază, indirect, părinţi, fraţi, cunoscuţi şi prieteni ai elevilor", a mai spus ministrul Cristian Adomniţei.

Niciun comentariu: