luni, august 27, 2007

ducit amor patriae

(sunt condus de dragostea de ţară)
Citeam în Cronica Romană:

PIN a inceput strangerea celor doua 200.000 de semnaturi pentru sustinerea candidatilor in alegerile europarlamentare, a anuntat presedintele partidului, Cozmin Gusa. Sloganul campaniei PIN: Ne batem pentru Romania!

(Deja gândesc că totul la PIN este pe cât de tânăr pe atât de viril, viaţa aluncă de fiecare dată la lupta de dragul luptei, dominaţia asupra adversarului se punctează de fiecare dată prin construcţia discursului...)
PIN este singurul partid care procedeaza legal, conform Legii 33/2007, doarece celelalte partide au depus semnaturile inainte de a depune listele cu candidati. Campania de strangere de semnaturi si lista de candidati, vor fi lansate saptamana viitoare, la salonul oficial al Aeroportului Baneasa, conducerea PIN pregatind o surpriza. Liderul PIN a precizat ca sloganul campaniei va fi “Ne batem pentru Romania!”. “Lista 30+ Jos gerontocratia”, cu candidatii PIN pentru europarlamentare, a fost stabilita prin concurs, in urma cu o luna, in fruntea acesteia fiind deputatul Lavinia Sandru, vicepresedinte PIN. Gusa a precizat ca media de varsta a listei PIN este de 34 ani, aceasta fiind in opinia sa cea mai scazuta medie prezentata de vreun partid din Europa, in istoria alegerilor europarlamentare.

La început am fost fermecat de prezenţa agreabilă a domnului Cosmin Guşă, a doamnei Lavinia Şandru. M-au fermecat cu un elan tineresc, cu o nelinişte care îmi transmitea mie sentimentul de acţiune. Atunci am aplaudat. Aplauzele însă s-au stins de foarte mult timp. Între timp am aprofundat personalităţile celor doi şi am observat ca marile energii sunt pur şi simplu un joc pentru echipele mass-media. În condiţiile camerelor stinse am descoperit nemişcare.
Cosmin Guşă: http://cozmingusa.weblog.ro/, un blog început din 06.05.2007. Conţine 6 postari.
Lavinia Şandru: http://www.asklavinia.ro/ . După cum spune şi titlul, un site dedicat întrebărilor pentru Lavinia (iată, deja ne tutuim… nu-i aşa). Ce întrebări a primit doamna Şandru?, nimeni nu poate ştii. Ce răspunsuri oferit doamna Şandru? Răspunsuri la trei întrebări:
Lavinia Sandru - Curriculum Vitae;
Sunteţi de acord cu Constituţia Europeana actuală?
Ce veţi realiza pentru România ca parlamentar european?
La cum sună întrebările, cred că au fost puse demonstrativ de domnul Cosmin Gusă. Personal am întrebat şi eu ceva… nu a apărut nici măcar întrebarea.
Privesc la cei doi tineri şi îi văd brusc îmbătrâniţi şi poetici. Înţeleg că au pătruns adevărul dispariţiei PIN din sala parlamentului, o dată cu viitoarele alegeri. O mai exista oare un partid care să accepte prezenţa lui Cosmin Guşă, un om care şi-a părăsit cu regularitate prietenii electorali? Mai este o şansă, un scor bun la parlamentul european. Ultima carte! Les jeux sont fait, rien ne va plus!

2 comentarii:

coloniatomesti spunea...

Pe neogen este o melodie speciala pt bibliotecaru" Renaissance-Kings and Queens !

Anonim spunea...

Mulţumesc!