joi, august 23, 2007

Roma locuta est. Causa finita est

(Roma a grait. Cauza a luat sfarsit)
PSD isi negociaza liderul, pe dl. Mircea Geoana. Maestrul de ceremonii este dl. Marian Vanghelie. Stirea am auzit-o intamplator, in timp ce zapam, la postul Realitatea TV. Am gasit apoi stirea integrala pe site-ul postului:
Vanghelie il roaga pe Dancu sa revina in conducerea PSD
Dupa ce l-a facut sa demisioneze, il vrea inapoi. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, vrea sa ii ceara colegului sau de partid Vasile Dancu sa isi reia functia de vicepresedinte in partid.
Vanghelie a anuntat astazi ca va face aceasta propunere in septembrie, la sedinta largita de partid. Liderul social-democratilor bucuresteni spune ca PSD are nevoie de experienta profesionala a fostului vicepresedinte pe probleme de strategie si comunicare.
"Organizatia PSD Bucuresti ii va propune domnului Dancu sa revina in functie si e normal sa revina pentru ca avem probleme mai importante cu baietii astia care fura Romania decat orgoliile noastre. Eu nu doresc sa am functia de vicepresedinte. Cea de la PSD Bucuresti imi ajunge si nu doresc o functie mai mare, doresc sa ma bat cu baietii care fura din Romania", a declarat Marian Vanghelie, presedinte PSD.
Contactat de Realitatea TV, Vasile Dancu nu a dorit sa comenteze declaratia lui Marian Vanghelie.
In urma cu doua luni, Marian Vanghelie a sustinut ca Vasile Dancu aduce deservicii PSD prin declaratiile pe care acesta le face in presa si a cerut colegilor de partid sa il dea afara din conducerea centrala. Ulterior, ca urmare a scandalului, Vasile Dancu a demisionat din functia de vicepresedinte PSD.

Iata ca dupa un razboi puternic mediatizat intre conducerea PSD si Vasile Dancu, "simplu cetatean" ales senator in circumscriptia electorala nr.13 CLUJ, asa numitul "grup de la Cluj" este pe cale de a invinge un razboi purtat mai pe ocolite. Conducerea PSD a inteles, in ceasul al 12-lea, ca "baietii inteligenti" din grupul trans-partinic de la Cluj pot face fata oricarui lider al oricarui partid. Din cate se vede, dl. Primar Marian Vanghelie este mandat sa medieze o amnistiere sau macar o incetare de moment a luptei. Faptul ca dl. Vanghelie si-a calcat pe inima sa faca un asemenea gest, semnal care pretuieste cat o recunoastere a invingerii sale, dovedeste in mod clar ca situatia in PSD este foarte grava si se apropie cu pasi rapizi de formula disolutiei brevetata de PNT-CD. Inca nu am auzit nimic despre dl. Victor Ponta, si el implicat in "cearta" initiala. Probabil ca un deputat de Gorj nu este totusi atat de important in Cluj. De altfel dl. Ponta nu punea/pune atatea probleme individualitatilor din PSD, strans unite in jurul liderului Mircea Geoana.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Peste tot aud de grupul de la cluj... prostii