miercuri, iulie 30, 2008
Întrebări şi răspunsuri cu Virgil Cârstea, directorul Administraţiei Lacurilor, Parcurilor şi Agrementului
În cei peste patru ani de când este director al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement, despre Virgil Cârstea ziarele au scris o grămadă de articole. Şi mai bune, şi mai rele, şi mai documentate, şi mai neglijente, şi mai obiective, şi mai răuvoitoare.
Numitorul comun al acestor abordări...sunt două: primul – că în această perioadă parcurile Bucureştiului au ieşit din letargia în care zăceau de peste 15 ani, începând să capete o nouă înfăţişare şi noi funcţionalităţi.Zone uitate, abandonate, au revenit la viaţă peste noapte oferind bucureşteanului, mereu văduvit de puţina sa zestre verde, câteva noi oaze de recreeere. E un proces amplu, aflat în plină desfăşurare, care aduce Capitala la parametri europeni din acest punct de vedere.
Al doilea numitor comun îl constituie o serie de acuze pa care „o anumită parte a presei” le-a vehiculat cu constanţă, confecţionându-i directorului o imagine menită să ridice semne de întrebare. Niciodată probate, aceste acuzaţii au devenit un doi de folclor care îl însoţeşte constant pe Virgil Cârstea, în special în situaţiile în care se pune problema unor bilanţuri.
Reporterii noştri au monitorizat relatările referitoare la persoana directorului ALPAB din ultimul an şi au selecţionat cele mai frecvente acuzaţii, alcătuind un chestionar la ale cărei întrebări i-au cerut să răspundă, cu probele aferente.
Iată rezultatul acestei sesiuni de întrebări şi răspunsuri:
Î. S-a scris că admisnistratorul firmelor SC ROROUX GROUP SRL, SC TEHNOLUX SRL, Mihai Ancuţa, este nepotul dv
R. Am o soră, al cărei nume după căsătorie este Zaharia Cristina. Sora mea are doi băieţi – Zaharia Teodor Mihai şi Zaharia Cristian. Vă pun la dispoziţie copii după certificatele lor de naştere.
Î. Firma SC TEHNOLUX a reabilitat cinematograful din Herăstrău ? (data apariţiei: 15.07.2008).
R. Cinematograful din Herăstrău a fost reparat de firma S.C. RECON şi DOTE SRL. Contractul de execuţie a lucrării poartă nr. 2247/2005 Vă pun la dispoziţie copie după contract. (Anexa 1)
Î. S.C. CRIROLUX SRL a reabilitat bibliotecile din Herăstrău? (15.07.2008)
R. Cele două biblioteci au fost reabilitate de firmele SC MAXIM CONSTRUCT SRL şi SC GEKA IMPEX P.M. SRL, pe baza contractului de excuţie nr. 3755/2006 şi 197/2007. Vă ţin la dispoziţie copiile de pe contracte (Anexa 2).
Î. Firma SC OCASION SRL aparţine nepotului dv, fiind o afacere de familie? (15.07.2008).
R. Nici unul dintre nepoţii mei nu figurează printre acţionarii firmei, conform copiei după datele de la Registrul Comerţului (Anexa 3).
Î. Aţi făcut „cadou” o cafenea „blondei de la Integrare” – aţi acordat pavilionul Expoflora doamnei Cristina Pârvulescu şi soţului său, Rădulescu Bogdan.
R. Pentru exploatarea în comun a pavilionului EXPLOFLORA din Herăstrău s-a încheiat un contract de asociere (nr. 5182/2005) cu firma SC GENERAL CONSTRUCT&INVEST SRL. Această firmă şi-a schimbat ulterior numele în SC KONTEX BUSINESS GROUP SRL. Printre acţionarii firmei nu se numără nici dna Cristina Pârvulescu şi nici dl Bogdan Rădulescu. (Anexa 4)
Î. S-ar fi încheiat contractul de asociere nr. 5182/2005 pentru exploatarea pavilionului EXPOFLORA cu o firmă fantomă? (ziarele din 26.01.2007, 11.02.2007, 13.02.2007, 20.02.2007).
R. Aşa cum am mai arătat, contractul s-a încheiat cu firma GENERAL CONSTRUCT, care ulterior şi-a schimbat numele în KONTEX. (Anexa 5)
Î. Pavilionul Expoflora ar fi fost acordat, de fapt, doamnei Anemay Enescu (26.06.2008)
R. Răspunsul l-am dat deja. Din copia de la Registrul Comerţului se poate vedea cine sunt acţionarii firmei Kontex. (Anexa 6)
Î. Virgil Cârstea l-ar fi dezinformat pe ex-primarul Videanu acuzând faptul că acţionarii de fapt ai firmei GENERAL CONSTRUCT ar fi Cristina Părvulescu şi Bogdan Rădulescu.
R. Am explicat deja care este situaţia reală.
Î. În calitate de membru al PD, Virgil Cârstea ar fi încheiat în condiţii suspecte un contract de asociere în participaţie cu firma KONTEX prin care banii bucureştenilor ajung în conturile unei firme fantomă.
R. Nu sunt membru al PD. Toate contractele pe care le-am încheiat sunt perfect legale, dovada legalităţii fiind Raportul Curţii de Conturi prin care am primit descărcarea de gestiune şi al Direcţiei de Audit din cadrul Primăriei Generale.
Î. Virgil Cârstea este proprietarul casei lui Băsescu! (13.02.2007)
R. Nu sunt proprietarul casei dlui preşedinte Băsescu! Din păcate, nu pot să anexez nici un document în acest sens!
Î. Aţi încredinţat contracte cuplului Cocoş-Udrea! (18.02.2007, 20.02.2007)
R. Nu am încredinţat nici un contract acestui cuplu, şi nici separat vreunuia dintre ei. Nici aici nu pot să anexez vreun document.
Î. Aţi încredinţat firmei SC LAUR&CD 98 SERVCOM SRL, care aparţine lui Dumitru Bucşaru exploatarea ştrandului Moghioroş. (18.02.2007, 20.02.2007)
R. Exploatarea ştrandului a fost încredinţată respectivei firmei de către Regia Generală de Apă şi Canal Bucureşti în 1999, prin contractul de asociere nr. 13340/1999. La acea dată acţionarii firmei erau Tone Daniel şi Tone Corina. ALPAB a preluat ştrandul în 2001 şi în 2002 a fost novat contractul de asociere, cei doi fiind şi la această dată acţionaii firmei. (Anexa 7)
Î. Patinoarul din Cişmigiu aparţine nepotului dv Mihai Ancuţa! (12.02.2007, 20.02.2007)
R. Patinoarul din Cişmigiu aparţine firmei SC LET BUSUNESS SRL, printre ai cărei acţionari nu se numără dl Ancuţa care, repet, nu este nepotul meu.
Î. ALPAB ar plăti facturile de curent şi apă pentru firma SC OCASION SRL (12.02.2007)
R. Nu este adevărat! Facturile la utilităţi sunt achitate de către cei care beneficiază de ele.
Î. Aţi făcut „cadou” sediul ALPAB „nepotului” Ancuţa! (11.02.2007)
R. În sediul ALPAB îşi desfăşăară activitatea doar Administraţia Lacurilor, Parcurilor şi Agrementului!
Î. N-aţi pus în practică dispoziţiile de desfiinţare a contractelor ilegale emise de ex-primarul Videanu. (16.07.2008)
R. Conform dispoziţiilor de desfiinţare a contractelor elegale emise de fostul primar general, coordonarea activităţii de demolare se raelizează de către Direcţia Inspecţie şi Control General din Primăria Capitalei. Aceasta îi somează pe cei care au ridicat construcţii ilegale şi tot ea le prezintă dispoziţia de demolare. ALPAB contribuie doar cu forţa de muncă, punând la dispoziţie, săptămânal, 30 de muncitori şi 10 utilaje.
Î. Aţi demolat terasa „Valahia” pentru a vă răzbuna pe fostul director Silviu Popa! (13.02.2007)
R. Dispoziţia de demolare a fost emisă de primarul general. Terasa a fost demolată de 3 ori în 2 ani, patronul construind de fiecare dată pe spaţiul verde fără a avea autorizaţie.
Î. Aţi făcut sediul din Herăstrău cadou nepotului dv! (11.02.2007)
R. Fostele magazii de depozitare se aflau într-o stare avansată de degradare, deşi fostul director Silviu Popa cheltuise un miliard de lei pentru repararea lor. Ele au fost date, în asociere, unei firme private, care avea obligaţia să le raebiliteze pe cheltuiala sa. Alegerea asociatului s-a făcut prin ofertă, câştigată de CRIROX GROUP SRL.
Î. Zeci de copaci au fost tăiaţi anul trecut pentru a face loc aleii betonate care să permită accesul dinspre parcarea Dalli spre intrarea în clădirea ce iniţial a fost construită ca sediu de parc! (11.02.2007)
R. Nu s-a tăiat nici un copac, pentru că drumul de acces spre fostele magazii există în această configuraţie de când s-a înfiinţat parcul. Am fotografii ca dovadă. (Anexa 8)
Î. Campania de demolare a construcţiilor ilegale ar fi fost orchestrată de dv, cel care „învârte” totul în parcuri, şi de aceea nu a fost o reuşită. (15.07.2008)
R. Repet: nu eu emit dispoziţii de demolare. La preluarea parcurilor în administrare în 2004, am sesizat o serie de nereguli- contracte de închiriere expirate, încheiate fără licitaţie publică, construcţii neautorizate pe spaţiul verde, nivel scăzut al chiriilor decât cele din contracte. ALPAB a informat prin numeroase adrese Consiliul General, primarul general şi după în Construcţii. Am iniţiat, împreună cu reprezentanţii PMB, măsurătoarea spaţiilor efectiv deţinute de către agenţii economici, precum şi identificarea acestora. I-am obligat pe comercianţi să plătească chiria după tarifele aprobate de Consiliul General. Am trimis notificări, prin executorul judecătoresc, de reziliere şi evacuare. Pot prezenta copii după toate demersurile întreprinse de ALPAB.
Î. O altă firmă a prezumtivului dv nepot, SC Black Fish SRL; este proprietara debarcaderului de pe malul lacului Herăstrău, şi a construit acolo două terase – una la parter şi alta deasupra clădirii (15.07.2008).
R. Debarcaderul de pe malul lacului Herăstrău se află în administraţia ALPAB şi nu a fost vândut nimănui. Este folosit pentru acostarea navelor şi accesul călătorilor. Debarcaderul nu este grevat de nici o construcţie şi nici nu are etaj. Dovada – fotografiile pe care le anexez. (Anexa 9)
NR: Evident că un astfel de dialog rămâne incomplet în absenţa probelor celeilalte părţi. Nişte concluzii se pot, totuşi, trage.
(B. Belciug - AMOS News)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu