vineri, martie 28, 2008

Peter Imre despre Tatulici


În cronică gastronomică din suplimentul "După afaceri" al Ziarului Financiar, Peter Imre dedică un pasaj vitriolant unui cunoscut realizator de televizune.

Iată pasajul.

"Dar, după cum realitatea îmi reaminteşte în fiecare zi, trăim într-o ţară anapoda, unde unii ca Tatulici pot face orice. Unde primarul care apără comuna ca să nu le treacă autostrada prin cotetele de găini şi curci este jignit şi judecat de un neocomunist.
De fapt, nu pot să-i spun neocomunist, pentru că noţiunea e prea serioasă şi pozitivă pentru un cetăţean lipsit complet de ideologie şi de caracter. Evident, termenul l-ar ridica în rang. În regimul trecut, erau numiţi lingăi oficiali. Acum, dacă cetăţenaul pe post de preşedinte al ţării pe unii îi numeşte tonomate pe Mihăiţă la ce categorie l-ar încadra?
Asta e trompetă, că nici măcar pentru bufon prezidenţial nu se califică. Una peste alta, trăim într-o ţară de tatulicieni - asta avem, cu asta defilăm. Mai e puţin şi tatulici va deveni modelul de moralitate în România - "Cât de moral eşti?"
"Ca Tatulici"
Cu cât mă gândeam mai mult, cu atât mă enervam mai tare, deşi era lunea Paştelui şi ar fi trebui să fiu într-o stare de spirit iertătoare şi tolerantă. Dar nivelul meu de toleranţă scăzuse simţitor deja în duminica Paştelui, când am văzut cine îşi perimite să dea neamului lecţii de morală naţională şi de limbaj civilizat şi curat."

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din pacate are dreptate.Tatulici are pe constiinta si multi nenorociti care in urma reclamei desantate facute Caritas si-au pierdut ce aveau pe acolo . Noroc ca suntem un nean bland. La unguri murea el nu Pruteanu.