marți, iulie 15, 2008

Apele se tulbură în filiala PSD-Giurgiu


Niculae Bădălău îşi anunţă demisia din toate funcţiile deţinute în PSD
Niculae Bădălău îşi anunţă demisia din toate funcţiile deţinute în PSD (Imagine: bp1.blogger.com)
Deputatul Niculae Bădălău a anunţat, marţi, că demisionează din toate funcţiile politice deţinute în PSD, dar că rămâne în partid, întrucât consideră nestatutară decizia BPN de a infirma rezultatele Conferinţei extraordinare a PSD Giurgiu, în urma căreia el a fost reales la conducerea filialei.

Bădălău a precizat că şi-a dat demisia din funcţia de membru în Consiliul Naţional al PSD, dar că rămâne în partid, în calitate de simplu membru.

El a arătat că, probabil, vor exista şi alte demisii în organizaţia PSD Giurgiu.

Bădălău a precizat, de asemenea, că nu crede că va mai candida la următoarea Conferinţă judeţeană pentru alegerea conducerii PSD Giurgiu.

"Atât timp cât nu ocup nicio funcţie, nu cred că mai am ce să caut acolo", a adăugat Bădălău, precizând că "probabil există interese în spatele acestei decizii" şi menţionând că trebuie întrebată conducerea centrală a PSD referitor la acestea.

"Mi-am dat demisia din toate funcţiile politice, pentru că am considerat că decizia BPN (de a infirma realegerea sa în cadrul Conferinţei judeţene a PSD Giurgiu - n.r.) este nestatutară", a declarat Niculae Bădălău, după o şedinţă de circa o oră şi jumătate, la care au participat preşedintele PSD, Mircea Geoană, coordonatorul PSD Giurgiu, Liviu Dragnea, dar şi întreaga conducere a PSD Giurgiu.

Bădălău a precizat că nu are ce căuta în PSD atât timp cât Statutul partidului nu aste respectat.

El a mai spus că liderii centrali ai PSD i-au reproşat că reuniunea Conferinţei judeţene a PSD Giurgiu, în care a fost reales, a fost convocată fără a avea acordul BPN, fapt pe care îl consideră nestatutar.

"Organizaţiile judeţene sunt de sine stătătoare şi cu o treime din Consiliul Judeţean politic poţi să convoci o Conferinţă extraordinară. Asta spune în Statut şi asta am făcut noi", a adăugat Bădălău.

Niculae Bădălău, demisionar din funcţia de preşedinte al filialei judeţene PSD Giurgiu, după rezultatul alegerilor locale, a fost reales, sâmbătă, în funcţie, de Conferinţa Judeţeană extraordinară.

Niciun comentariu: