vineri, iulie 18, 2008

Corlăţean: Aroganţa şi autosuficienţa PDL au condus la autoizolarea sa



Corlăţean: Aroganţa şi autosuficienţa PDL au condus la autoizolarea sa (Imagine: Mediafax Foto)
Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat, vineri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că aroganţa şi autosuficienţa PDL au condus la "autoizolarea" acestui partid pe scena politică.

"Prostia în politică se plăteşte. Aroganţa şi autosuficienţa PDL au condus la autoizolare. Asta este explicaţia a ceea ce s-a întâmplat în Comisia parlamentară de Cod Electoral, acolo unde unsprezece au votat în aceeaşi direcţie, iar unul, care reprezenta PDL, a votat în minoritate. Asta nu înseamnă nici concubinaje cu guvernarea liberal-UDMR-istă, pur şi simplu atunci când este de discutat în politică, se negociază şi în structurile parlamentare, aşa se întâmplă peste tot în Europa democratică, aşa ar trebui să se întâmple şi aici: totul este bazat pe respect, respect între putere şi opoziţie, între partidele politice", a spus Corlăţean.

El a adăugat că PDL nu a ştiut să aibă "acest minim de respect" faţă de PSD şi faţă de celelalte partide politice din România, iar acum plăteşte.

Secretarul general al PSD a infirmat speculaţiile privind o posibilă alianţă preelectorală cu PNL, spunând că PSD şi-a propus să meargă singur în alegeri, cu propriul său program de guvernare, deoarece "este pe un trend ascendent", însă nu a exclus o posibilă variantă de guvernare, după alegeri, în care să fie incluşi şi liberalii.

"Este firesc să ne propunem să câştigăm mai mult decât PDL, să ne batem pentru a ne apropia de un scor cât mai consistent şi vom vedea, apoi, după alegeri, dacă nu vom fi capabili, şi nimeni în România nu este capabil să facă guvernare singur cincizeci plus unu, care sunt soluţiile. Asta înseamnă program de guvernare negociat, asta înseamnă o relativă apropiere ideologică şi nu incompatibilităţi. Este însă prematură acum orice discuţie", a conchis Titus Corlăţean.

Niciun comentariu: