miercuri, iulie 16, 2008

Dialog intercultural la Arad


Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi, respectiv, în Ungaria au organizat împreună un Forum cetăţenesc la Arad, în data de 4 iulie 2008, cu tema "Anul European al Dialogului Intercultural". Obiectivul acestui Forum a fost de a aduce împreună cetăţeni şi actori implicaţi în chestiunile europene din ambele ţări pentru a discuta cele mai bune practici şi oportunităţi în domeniul dialogului intercultural şi a cooperării transfrontaliere, în interiorul Uniunii Europene. Forumul a fost deschis de deputatul european Iuliu Winkler (PPE-DE) care a dorit prin prezentarea domniei sale să ofere participanţilor o imagine de ansamblu asupra organizării şi funcţionării Parlamentului European, precum şi asupra activităţii unui deputat european. În continuare, dl Winkler a prezentat importanţa dialogului intercultural, precum şi oportunităţi şi modele de dialog şi colaborare în cadrul UE. Intervenţia d-lui Winkler a fost urmată de prezentările reprezentanţilor a două organizaţii cu experienţă bogată şi interes crescut în cooperare interstatală şi schimburi economice în cadrul UE: dl. Tamas GYULAI, director de dezvoltare, DEAK Cooperation Research Non-Profit Zrt. şi dna. Mihaela BREAZ, director executiv, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România - filiala Arad.

În continuarea acestor prezentări, a avut loc o dezbatere în cursul căreia participanţii au abordat şi alte subiecte de interes cum ar fi viitorul UE şi fondurile structurale, dar au avut ocazia şi de a face un schimb de experienţă privind bune practici şi proiecte transfrontaliere deja implementate.

Toţi cei de faţă au fost mulţumiţi de acest exerciţiu, considerând că şi pe viitor ar trebui organizate astfel de evenimente care să reunească cetăţeni din mai multe state membre.

Niciun comentariu: