marți, iulie 01, 2008

Dâncu ar alege emigraţia sau haiducia într-o ţară în care Dragnea sau Oprişan se visează miniştri



Dâncu ar alege emigraţia sau haiducia într-o ţară în care Dragnea sau Oprişan se visează miniştri (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PSD Cluj Vasile Dâncu scrie, într-un text postat pe blogul său, referitor la reuniunea CExN, că nu înţelege cum a putut participa Miron Mitrea la acestă "înscenare", iar despre Mircea Geoană spune că îl crede de câte ori vorbeşte cu el, acesta fiind probabil un reflex al "vechilor speranţe".

"Bine aţi venit la propria decapitare, m-a salutat un jurnalist la intrarea în hotelul Malibu. Am spus că era normal să vin la propria execuţie, pentru că nu am fost prezent la naşterea mea politică", îşi începe Dâncu "Reportajul cu ştreangul de gât - note de la o execuţie", postat pe blog.

Despre participarea preşedintelui PSD, Mircea Geoană, la această reuniune, Dâncu apreciază că a fost "discretă, perfectă, profesionistă", că s-a luptat să evite votul pentru sancţiuni, dar nu a vrut să pună la vot propunerea majorităţii de a nu se sancţiona nici o organizaţie.

Geoană a supus la vot însă "un procedeu de falsificare a votului intitulat falsa alternativă", adică a pus să se voteze între procentele de 20% pentru sancţiuni sau cele de 25%, "obligându-i pe amărâţii aflaţi între 20% şi 25%, adică majoritatea, să voteze împotriva noastră", susţine liderul de la Cluj.

"Am sărit să-l apăr de Iliescu, Răzvan Theodorescu, Mitrea, Iorgovan, Oprescu de zeci de ori. Şi eram singur în acele situaţii. Am un defect de neiertat: de câte ori vorbesc cu Mircea îl cred ... Cred că este un reflex emoţional al vechilor speranţe puse în el. Sau disonanţa cognitivă, reflexul de a nu recunoaşte o mare înfrângere. E atât de firesc în fiecare moment încât nici nu ştiu ce aş putea să-i reproşez", mai scrie Dâncu.

El îşi continuă "reportajul" relatând că, după patru ore în care "Grupul de la Constanţa" a încercat să-i "cureţe" pe ardeleni, îndeosebi pe el, fără a pronunţa însă numele său sau al judeţului, când au votat, tuturor li s-a făcut urgent foame.

"Nu s-a mai discutat nimic, toţi se gândeau doar la mâncare şi vorbeau despre acestă senzaţie. Era o foame care se transmitea bioenergertic, îi vedeam salivând. Oare aşa se întampla şi în Evul mediu, după participarea la execuţii? O fi un mod de a alunga greaţa? O fi o formă de bulimie nervoasă? Rămân cu imaginea unor oameni care se grăbeau pe scări să uite gustul sângelui îndesându-şi pe gât ciorbă de burtă şi mici. Coborând pe scări mi-era frică să nu alunec pe vreo dâră de bale", scrie social-democratul clujean.

Vasile Dâncu mai arată că nu înţelege cum a putut participa Miron Mitrea "la acestă înscenare".

"El este un om inteligent şi cu un simţ de orientare ieşit din comun. El gândeşte bine prospectiv şi ştie că guvernele făcute la beţie, de dinainte de alegeri, nu au nicio şansă. Nu cred că a vrut să-şi sacrifice prietenii dar nici nu înţeleg cum l-au convins să se bage", conchide el.

"Când mă gândesc că se întamplă, deşi pare absurd, ca fiul şi fiica mea să trăiască într-o Românie în care Nicuşor Constantinescu, Oprişan sau Dragnea se visează miniştri îmi vin în minte doar două gânduri: emigraţia sau haiducia. Înseamnă că statul este complet absorbit de grupări şi clanuri şi politica nu mai are sens. Are loc o tribalizare a politicii. Am vrut ca Politica inutilă să se termine cu cuvântul speranţă. Chiar şi cuvintele pot sa moară ...", mai scrie Dâncu pe blog.


Dincolo de ştirea de factură comică cu dl. Dâncu, desigur, o glumă ironică, de ceva timp mă loveşte în moalele capului un gând. România se adânceşte astăzi într-o îndatorare destul de serioasă, cu alte cuvinte fiecare dintre noi este responsabil de această îndatorare pentru că este cetăţean al României. Pentru cei care pleacă din ţară, plătim datoria noi, cei care rămânem? Să ne închipuim un personaj care a făcut import de cereale, de gaze, de petrol, de chiloţi Chinezeşti producând un dezechilibru intern, pentru că omul nu se gândeşte că luând o roşie de import înseamnă un mic dezechilibru în Bugetul de Stat, şi tot câte o roşie, câte un KW, un kg de arpacaş pentru colivă, îndatorează România cu 10 miliarde de euro. Păi ăsta dacă plecă şi îşi cumpără o insulă pe nu ştiu ce paradis fiscal şi ne lasă pe noi să ne descurcăm cu datoria, adică ne loveşte rău de tot.

În plus, când pleacă 100 de cetăţeni români şi devin italieni, spanioli, germani, canadieni, americani, e o treabă, dar când pleacă milioane... "Căpşunarii" pompează astăzi benefic euro în economia românească, dar când vor pleca cu totul acolo şi ne vor lăsa mofluji?

Niciun comentariu: