marți, iulie 15, 2008

Galaţi: "Damen" a lansat la apă o navă de 20 de milioane de euro


Şantierul Naval "Damen" Galaţi a lansat azi la apă un vas comercial de tip port-container de 9.300 tdw, transmite corespondentul AMOS News.
(http://www.damen.ro/)

Nava comercială aparţine firmei olandeze Schepers, "Damen" având o comandă de 22 de vase pentru armatorul din ţara lalelelor. Port-containerul, botezat "Henrike Schepers", are o lungime de 140 de metri, o lăţime de 21,8 metri şi o capacitate de 804 TEU. Costul plătit de armatorul olandez este de 20 de milioane de euro. Operaţiunile de lansare la apă a vasului au decurs foarte bine, deşi nivelul Dunării a scăzut, în ultimele trei săptămâni, cu 130 de centimetrii în zona portului Galaţi.

"Normal că suntem foarte mulţumiţi de acest tip de navă şi avem deja trei de acest tip care operează. Apreciem fabricarea tehnică şi livrările făcute la timp" a declarat azi, cu ocazia lansării, reprezentantul proprietarului, Hans Bernd Schepers.

Nava reprintă cel de-al 16-lea vas predat de Damen Galaţi către Schepers din cele 22 comandate.Termenul de predare al ultimei nave este anul 2009. (AMOS News - Corina MISĂILĂ)

Niciun comentariu: