marți, iulie 01, 2008

O nouă zi de tulburel în PSD


Dâncu: Legitimitatea politică a lui Iliescu nu s-a creat în Transilvania
Dâncu: Legitimitatea politică a lui Iliescu nu s-a creat în Transilvania (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dâncu, susţine că legitimitatea politică a lui Ion Iliescu nu s-a creat niciodată în Transilvania, având în vedere voturile obţinute de acesta la diverse scrutinuri prezidenţiale, şi s-a întrebat dacă "Iliescu ar fi trebuit dizolvat".

Într-un comunicat de presă dat, marţi, publicităţii, Dâncu a arătat că în 1996 Ion Iliescu a obţinut la alegerile prezidenţiale, în judeţul Cluj, 67.149 de voturi (15,29%), în timp ce în municipiul Cluj-Napoca doar 22.083 de voturi (11%). De asemenea, la alegerile din 2000 actualul preşedinte de onoare al PSD a obţinut 71.129 de voturi (18,3%) în judeţul Cluj şi 24.611 voturi (13,3%) în Cluj-Napoca.

"Apreciem sfatul pe care l-am primit recent de la domnia sa, de aceea am stat cu picioarele în lighean şi cu statisticile în mână şi ne-am uitat la rezultatele obţinute de Ion Iliescu în judeţul nostru, în compeţiile electorale la care a participat. Cifrele prezentate mai sus arată fără echivoc că legitimitatea politică a domnului Ion Iliescu nu s-a creat niciodată în Transilvania, unde a pierdut alegerile. Ne întrebăm în registrul dezbaterii din aceste zile: Ion Iliescu ar fi trebuit dizolvat pentru rezultatele slabe obţinute în aceste competiţii electorale? Iar Nicuşor Constantinescu ar fi fost şi atunci partener la o astfel de decizie?", a mai arătat preşedintele PSD Cluj.

Iliescu: Mă lasă rece tot ce spune Dâncu

Iliescu: Mă lasă rece tot ce spune Dâncu (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, în replică la afirmaţiile liderului PSD Cluj, Vasile Dâncu la adresa sa, că îl "lasă rece" tot ceea ce spune Dâncu.

Iliescu a comentat, totuşi, afirmaţia lui Vasile Dâncu, potrivit căruia el nu a avut niciodată legitimitate politică în Transilvania.

"Problema se pune pentru organizaţia judeţeană Cluj. Eu niciodată nu am candidat la vreo funcţie în Cluj. Eu am candidat la nivelul ţării şi eu pot fi judecat numai în raport de scorul obţinut de ţară. Dar mă lasă rece tot ce spune domnul Dâncu. Nu mă interesează", a precizat Iliescu.

Geoană face apel la Dâncu şi Iliescu să se abţină de la declaraţii critice

Geoană face apel la Dâncu şi Iliescu să se abţină de la declaraţii critice (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD Mircea Geoană a făcut, marţi, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, un apel la toţi liderii social-democraţi, în general, şi la Vasile Dâncu şi Ion Iliescu, în particular, să se abţină de la a face declaraţii critice unul la adresa altuia şi să se concentreze asupra alegerilor.

Întrebat cum comentează schimbul de declaraţii din ultimele zile dintre liderul PSD Cluj, Vasile Dâncu, şi preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, Geoană a spus: "Avem obligaţia de a ne concentra pe problematica câştigării alegerilor parlamentare. În mod firesc, după o analiză de acest gen (CExN, n.r.) , în care nu poţi să treci cu vederea rezultatele mai slabe ale unor organizaţii, există o tentaţie de a continua războiul declarativ".

"De aceea, eu fac un apel la toţi liderii noştri, şi cei care au primit acest mesaj din partea Comitetului Executiv, şi alţi lideri naţionali, să se abţină de la astfel de declaraţii şi să se concentreze asupra problemelor cu adevărat importante, care ţin de repornirea organizaţiilor care au nevoie de performanţă la toamnă", a adăugat Geoană.

El a precizat că deciziile CExN de la Mamaia vor fi aplicate, vor fi comunicate oficial şi se va adopta soluţia interimatelor în cazul celor opt organizaţii ale căror conduceri au fost dizolvate de către Comitetul Executiv.

"Vom veni cu o comunicare oficială a acestor decizii şi cu soluţiile interimare la care ne gândim pentru fiecare dintre cele opt organzaţii care au fost vizate. Acolo unde a existat o demisie de onoare din partea unui număr important de organizaţii, se nasc soluţii naturale din interiorul organizaţiilor respective. Acolo unde acest lucru nu este încă posibil, vom desemna lideri naţionali care să însoţească acele organizaţii spre intrarea într-un dispozitiv de campanie", a conchis Geoană.


Domnul Mircea Geoană face un apel la unitate care îi face cinste. Nu înţeleg însă de ce toţi politicieni fac declaraţii în presă, fac economie la telefon?

2 comentarii:

N. Raducanu spunea...

Dupa parerea mea, declaratiile acestui profesor infumurat, Dancu, au nu numai iz de schisma in PSD, ci si de autonomie a Transilvaniei de corpul national. Pentru ca astfel ei, cei care nu saliveaza dupa mititei, sa poata arata tarii ce inseamna social-democratia cu adevarat neaose...

Bibliotecaru spunea...

:)
Problema autonomiei se pune din ce în ce mai mult. În curând vom fi o regiune a Europei dar mai există transilvăneni care vor autonomie. Dacă nu aş ştii că autonomia asta nu este dorită politic decât pentru ca anumite persoane să devină mai puternice... Este trist că există persoane care periclitează orice în dorinţa lor pentru putere.