marți, iulie 15, 2008

O primă ediţie a pieselor lui Shakespeare, recuperată după 10 aniO primă ediţie a pieselor lui Shakespeare, recuperată după 10 ani
Un exemplar din prima ediţie in-folio a pieselor lui William Shakespeare, furat în urmă cu 10 ani din biblioteca Universităţii din Durham (Regatul Unit), a fost regăsit la Washington, iar posesorul acestuia a fost reţinut în Marea Britanie, potrivit informaţiilor transmise de FBI.

"Acest exemplar din prima ediţie in-folio a pieselor lui Shakespeare, publicată în 1623", a fost găsită de către Folger Shakespeare Library, o bibliotecă din Washington la care a apelat, în iunie, un amator de cărţi vechi, ce dorea să îl autentifice, potrivit FBI.

Mai mulţi experţi britanici şi americani au garantat autenticitatea volumului, iar FBI şi poliţia din Durham au început o anchetă pentru a identifica posesorul şi a-l localiza.

Bărbatul, în vârsta de 51 de ani, a fost reţinut şi interogat la sfârşitul săptămânii trecute în Marea Britanie.

Volumul de Shakespeare a fost furat, împreună cu alte manuscrise şi ediţii originale, în decembrie 1998, în timpul unei expoziţii organizate în biblioteca Universităţii din Durham.

Până recent, autorităţile nu au avut nicio pistă.

Niciun comentariu: