sâmbătă, decembrie 08, 2007

"Domnul Lăzărescu" a murit



Actorul principal din filmul "Moartea domnului Lăzărescu", Ioan Fiscuteanu, a încetat astăzi din viaţă în jurul orei 13.00, la Secţia de oncologie a Spitalului judeţean din Târgu Mureş.
Conducerea Teatrului Naţional din Târgu Mureş a precizat că actorului i s-a descoperit o formă de cancer în 2001, după care şi-a revenit, însă de o lună starea sa s-a agravat. Fiscuteanu a suferit o intervenţie chirurgicală în 19 noiembrie. Cristian Ioan, directorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş, şi-a exprimat regretul pentru actor spunând că moartea lui Fiscuteanu este o grea pierdere, pentru că "era un actor de rasă".

Cristian Ioan a precizat că, "în mod bizar", luni, filmul "Moartea domnului Lăzărescu" era programat la TVR şi tot de luni ar fi dorit să-l distribuie pe Fiscuteanu într-unul din cele trei roluri principale masculine din "Hangiţa", de Carlo Goldoni.


Acum aceste filme sunt simple repere:
Moartea domnului Lazarescu (2005)
Sindromul Timisoara (2004)
Ajutoare umanitare (2002)
Zapping (2000)
Prea târziu (1996)
Asphalt Tango (1996)
Cel mai iubit dintre pamînteni (1993)
Balanta (1992)
Undeva în Est (1991)
Iacob (1988)
Cintec in zori (1988)
Din prea multa dragoste (1985)
Emisia continua (1985)
Glissando (1985)
Acordati circumstante atenuante? (1984)
Fructe de padure (1983)
Bolondos vakáció (1968)

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

"Domnule Lazarescu", fie-va tarana usoara, nu cred ca v-a fost mai usor sa treceti aceasta ultima experienta a vietii catre moarte, desi ati fost protagonistul unui rol in care a trebuit sa parcurgeti un traseu emotional similar... In cazul dumneavoastra sintagma "Viata bate filmul" a devenit "Viata urmeaza filmul" si permiteti-ne sa va aducem un ultim omagiu pentru curajul de a fi acceptat acest ultim mare rol care a facut inconjurul lumii si prin care ati dezvaluit cateva realitati socante si mereu actuale ale lumii medicale romanesti.
Nu stiu daca vi se datoreaza indirect aceasta veste pozitiva sau nu este decat o cruda ironie, dar incepand de azi, Ministerul Sanatatii a anuntat reluarea fabricarii Distonocalmului, productie suspendata de mai multe luni, intrucat nu mai corespundea standardelor europene.
Dumnezeu sa va ierte, stimate maestre Ioan Fiscuteanu si sa vegheati asupra noastra, a acelora care pot deveni oricand victime ale incompetentei si neprofesionalismului medical !

Bibliotecaru spunea...

Să nu uităm şi rolul din Zapping, în care el, ca telecomandă, avea o problemă existenţială.