miercuri, decembrie 05, 2007

Muzică medievală, intrarea liberăOvidiu Crăciun şi elevul sau, Claudiu Tănase, vor susţine astăzi, de la ora 20.00, un concert, la sala Pod de la Casa de Cultura a Studenţilor. Spectacolul de muzică medievală cuprinde piese vocale, vocal-instrumentale şi instrumentale din secolele XII - XIV, a căror transcriere in notaţia muzicală liniară din zilele noastre a fost realizată cu migală. Intrarea este libera.
Ovidiu Craciun s-a nascut in Bucuresti, Este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1992) si al Academiei de Muzica (1998). Este profesor de muzica la Scoala Internationala Americana din Bucuresti , preda lectii particulare de chitara, printre discipolii sau numarandu-se Gwang Gwon-Kang fost ambasador al Coreei de Sud la Bucuresti si Barry Muligan, consulul Irlandei la Bucuresti,
Ovidiu Craciun a sustinut recitaluri de chitara la festivaluri de gen din tara, a colaborat cu Corul National de Camera “Madrigal” condus de maestrul Marin Constantin. Dupa 1997 a infiintat mai multe duete de muzica medievala, evoluand in concerte la Mogosoaia-Palatul Brancovenesc, Muzeul Literaturii Romane, ArCuB (“Serile de muzica veche” , mai 1999), Ambasada Coreei de Sud, Ambasada Germaniei precum si la Sighisoara – Teatrul din Turn si Festivalul de Arta Medievala ( editiile 1998, 1999, 2003).

Niciun comentariu: