luni, decembrie 24, 2007

Voluntari, Crăciun Fericit!



Realitatea şi-a întrerupt programul oferind un Breaking News.
Sute de localnici ai oraşului Voluntari au blocat DN2 pentru că nu au electricitate în ziua de ajun de Crăciun. Oamenii susţin că societatea Electrica nu le-a mai furnizat electricitate de mai multe zile.
Nu este vorba de rău plătitori. Este vorba despre o reţea subdimensionată care joacă un fel de alba-neagra cu vieţile cetăţenilor. Cei din voluntari spun că le-au ajuns cuţitul la os, sute de aparate electrocasnice sunt stricate, zona nu este racordată la reţeaua de gaze şi încălzirea este electrică. Frig, întuneric, nu este de mirare că şi oameni ajung să aibă reacţii extreme.
La telefoanele cetăţenilor, regia spune că primarul nu le dă voie să sape. Primarul spune că nu este adevărat. Cred eu că cea mai bună dovadă este faptul că şi casa domniei sale este scufundată în întuneric şi frig.
Cineva spunea că nu mai este vorba de confort ci de însăşi vieţile oamenilor, a copiilor mici. Dacă aceasta ar fi fost o unică avarie, era de înţeles. Redimensionarea unei reţele electrice este un proces de durată, nu se poate face peste noapte. Situaţia durează însă de foarte mult timp.
Rezultatul lipsei de interes a celor de la distribuţia curentului electric este un drum naţional blocat, pe ambele sensuri de mers şi cozile de maşini care se întind pe câţiva kilometri.
"De mai bine de o lună de zile mai multe cartiere din Voluntari nu au lumină. Au lumină doar două ore pe zi. Am sunat în continuu la Electrica şi nu răspund la telefon. Nu avem nicio datorie. Societatea Electrica este stat în stat în România", a susţinut Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari. Pe de altă parte, domnul primar, care nu este la primul mandat, ştie foarte bine că ar fi trebuit să pună problema utilităţilor înainte de a-şi da acordul de dezvoltare a construcţiilor. De ce? Pentru că "Teren rezidenţial, intravilan, Suburbie Est - Voluntari - Pădurea Ştefanesti, Acces: Drum de pământ. Suprafaţă: 500 mp, Deschidere: 12 m. Preţ mp: 180 €, Valoare totala: 90000 €. Certificat de urbanism: Nu, Utilităţi: Curent electric, Gaze. Pe scurt, euro, mulţi euro.
"Avem două transformatoare în oraşul Voluntari care au cedat din cauza consumului mare de electricitate. Întreruperile sunt cauzate de suprasarcina din reţea. Noi revenim într-o oră, o oră şi jumătate cu alimentarea electrică", a explicat Dragoş Râmniceanu, purtătorul de cuvânt al societăţii Electrica.
S.C. ELECTRICA S.A.
Strada Grigore Alexandrescu nr. 9, Sector 1, Bucuresti,
Telefon: 021-208 5999
Fax: 021-208 5998
- deranjamente/intreruperi energie electrica:
tel. 929 - in tara
tel. 9291 - Bucuresti
tel. 9292 - Ilfov
- informatii utile pentru consumatorii de energie electrica:
tel. 9636 - Bucuresti (Call Center)
Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice “Electrica Muntenia Sud”
(Bucuresti, Ilfov, Giurgiu)
Tel. 021 206 59 99 , Fax: 021 317 84 90
Email: dialog.clienti@sdb.ro

Realitatea TV vă pune la dispoziţie o cale de comunicare a deranjamentelor electrice:
"Dacă aveţi probleme cu furnizarea curentului electric sau apropiaţii dumneavoastră se confruntă cu astfel de cazuri ni le puteţi semnala la numărul de telefon 021/316.00.03 sau pe adresa de mail martorocular@realitatea.net"

Niciun comentariu: