joi, iulie 17, 2008

Adomniţiei, Vosganian, Fenechiu şi Chiuariu candidează pentru Parlament


Adomniţiei, Vosganian, Fenechiu şi Chiuariu candidează pentru Parlament
Biroul Permanent al filialei judeţene Iaşi a PNL a validat, miercuri seară, candidaturile a şapte reprezentanţi liberali pentru alegerile parlamentare, printre aceştia numărându-se miniştrii Varujan Vosganian şi Cristian Adomniţei, fostul ministru Tudor Chiuariu şi liderul PNL Iaşi Relu Fenechiu.

Astfel, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în prezent senator de Iaşi, va candida la Senat într-un colegiu din judeţ, în timp ce ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, deputat de Iaşi, va candida pentru Camera Deputaţilor în colegiul din zona oraşului Podu Iloaiei.

Liderul PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, va candida pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu care cuprinde mai multe localităţi din jurul Iaşiului, în timp ce viceprimarul liberal Camelia Gavrilă, care candidează pentru un mandat de deputat, a optat pentru un colegiu din care fac parte cartierele Centru şi Copou din municipiul Iaşi.

Biroul Permanent al PNL Iaşi a aprobat, totodată, şi candidaturile altor trei liberali care şi-au exprimat deja opţiunea pentru colegiile în care vor intra în cursă.

Este vorba despre fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, care va candida în municipiul Iaşi pentru Camera Deputaţilor, deputatul Traian Dobre, care va încerca obţinerea unui nou mandat într-un colegiu de deputat din judeţ şi directorul spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, Marin Burlea, care va candida în municipiul Iaşi pentru Senat.

"Cei şapte liberali şi-au ales colegiile în care vor să candideze, iar Biroul Permanent a aprobat aceste candidaturi. În perioada următoare vom stabili cine vor fi candidaţii pentru celelalte zece colegii existente în judeţul Iaşi”, a declarat deputatul Relu Fenechiu, la finalul şedinţei Biroului Permanent al organizaţiei.

Liderul PNL Iaşi Relu Fenechiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ţinta liberalilor ieşeni pentru alegerile parlamentare este obţinerea a minimum cinci mandate, unul de senator şi patru de deputaţi, din cele 17 existente în judeţ.

"În cel mai rău caz, la Iaşi PNL va avea din toamnă patru deputaţi şi un senator, în timp ce, în cel mai bun caz, PNL Iaşi ar urma să aibă cinci deputaţi şi doi senatori. Şanse foarte mari la Senat, în proporţie de 100%, le are Varujan Vosganian. Al doilea loc de senator se joacă“, a afirmat Relu Fenechiu.

Niciun comentariu: