miercuri, iulie 16, 2008

Arad: Senatorul Aurel Ardelean a propus deschiderea unui consulat la Padova


Senatorul PRM Aurel Ardelean a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu o delegaţie din Padova, formată din Marko Carrai, reprezentant al primarului şi prefectului din Padova şi Lucio Terril, comandantul al Poliţiei Municipale din Padova, şi au discutat despre posibilitatea realizării şi înfiinţării unui Consulat român în Padova, informează corespondentul AMOS News.

„Propunerea pe care am lansat-o eu în Senatul României în data de 29 aprilie, printr-o declaraţie politică, privind înfiinţarea unui consulat pentru românii din Padova, care sunt în număr de aproximativ o sută de mii, cred că va prinde contur. Acest lucru se va realiza şi dacă vom primii sprijin şi din partea Ministerului Afacerilor Externe. Foarte mulţi arădeni din zona Beliu, Buteni şi Gurahonţ lucrează în Provincia Padova“, a declarat Aurel Ardelean.

Senatorul a mai spus că un consulat ar rezolva foarte multe probleme legate atât de integrarea românilor în societatea din Padova, cât şi de faptul există deja şi acum o serie de investitori români care conduc în special firme de construcţii şi au societăţi proprii implementate în Padova. „Aş fi bucuros dacă această iniţiativă a mea va prinde contur începând cu toamna acestui an”, a mai afirmat Ardelean. (AMOS News)

Niciun comentariu: