miercuri, iulie 16, 2008

Laszlo Borbely s-a întâlnit cu directorul general al Direcţiei pentru Politici Regionale a Comisiei Europene


În cadrul vizitei de lucru pe care a făcut-o marţi la Bruxelles, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, László Borbély, s-a întâlnit cu directorul general al Direcţiei pentru Politici Regionale a Comisiei Europene, Dirk Ahner, precum şi cu responsabilul pentru România al acestei direcţii, Anastasios Bugas, cărora le-a prezentat situaţia actuală a Programului Regional Operaţional şi a Programelor Europene de Dezvoltare Regională în România.

László Borbély a arătat că oraşele din România se vor încadra într-o reţea de poli de dezvoltare, în concepţia guvernului român urmează să fie constituite trei nivele de poli de dezvoltare, de nivel naţional, regional şi local. Polii regionali de dezvoltare vor lega polii naţionali şi locali, cu scopul de a preveni dezvoltarea economică inegală a regiunilor ţării.

Tema întâlnirii cu europarlamentarii români au constituit-o Programul Operaţional Regional, situaţia proiectelor prezentate deja şi fondurile alocate pentru anul 2008.

În cadrul convorbirilor cu comisarul UE pentru multiculturalism şi multilingvism, Leonard Orban, ministrul László Borbély a subliniat importanţa accesării fondurilor şi a programelor menite să sprijine diversitatea culturală, menţionând că ministerul pe care îl conduce sprijină construcţia de locuinţe pentru comunităţile de romi.

Cu ocazia vizitei sale la Bruxelles, ministrul László Borbély s-a mai întâlnit şi cu ambasadorul României la Bruxelles, Mihnea Motoc, precum şi cu secretarul general al EPP, Antonio Lopez Isturiz, şi secretarul pentru afaceri externe al EPP, Kostas Sasmatzoglou. (AMOS News)

Niciun comentariu: