vineri, iulie 18, 2008

Dan Voiculescu afirmă că Traian Băsescu susţine mafia imobiliară din România


Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, critică dur decizia lui Traian Băsescu de a retrimite la Parlament propunerea legislativă de completare a legii 10 privind retrocedările.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, s-a arătat indignat de decizia luată de către şeful statului. Dan Voiculescu consideră că, prin această hotărâre, şeful statului nu face decât să pună o piedică cinică unei legi menite să facă justiţie socială.

„Legea pe care Camera Deputaţilor a adoptat-o vine să rezolve probleme dureroase pentru mulţi dintre cetăţenii acestei ţări. Sunt oameni care şi-au pus speranţa în promulgarea acestei legi. Sunt oameni care nu au nicio vină, care au fost păcăliţi de un sistem legislativ precar. Sunt oameni care au murit încercând să îşi rezolve aceste probleme. Aceşti oameni, mulţi dintre ei bătrâni, şi-au cumpărat casele cu bună-credinţă, fără a şti ce le rezervă viitorul. Acum, aceşti oameni sunt din nou, din cauza preşedintelui, sub presiunea fricii de a fi alungaţi în stradă. Această lege le dă oamenilor aceştia o speranţă. Traian Băsescu este pe cale să la ia această ultimă speranţă”, a declarat Dan Voiculescu.

Preşedintele fondator al PC a amintit şi de faptul că una dintre principalele probleme, pe care această lege doreşte să o rezolve este aceea de reducere a manifestărilor mafiei imobiliare. Dan Voiculescu a reamintit de cazurile din ultimii 18 ani în care persoane cu relaţii în administraţia locală au cumpărat drepturile litigioase de la proprietarii care se chinuiau, de ani de zile, să îşi recupereze imobilele naţionalizate în perioada regimului comunist.

„Prin decizia sa Traian Băsescu nu face decât să susţină mafia imobiliară din România. În timp ce oamenilor de bună credinţă le sunt năruite speranţele, planurile mafiei imobiliare primesc ajutor de la cel mai înalt nivel. Preşedintele trebuie să îşi asume întreaga răspundere pentru situaţie. Ce legitimitate are Traian Băsescu să vorbească de lupta împotriva corupţiei, când tocmai prin decizia sa încurajează corupţia în administraţia locală?” , spune Voiculescu.

Liderul conservator a ţinut să adauge faptul că va studia, alături de juriştii PC, argumentele preşedintelui şi că le va lua în considerare pe cele cu adevărat pertinente. Dan Voiculescu s-a declarat însă sceptic în totalitate faţă de ideea că Traian Băsescu nu a luat această decizie doar din dorinţa de a lupta din nou cu Parlamentul şi de a lovi într-un adversar politic.


„Traian Băsescu nu gândeşte decât în termeni de imagine. Pe el îl doare mai mult că a avut Dan Voiculescu o idee bună, decât l-ar putea bucura rezolvarea problemelor unor oameni”, precizează preşedintele fondator al conservatorilor.

Dan Voiculescu s-a întrebat: „Oare Traian Băsescu a uitat că a ajutat prin deciziile sale traficanţi de drepturi litigioase cum a fost în cazurile parcului Bordei şi clădirii Ciclop. Sau a uitat că în calitate de primar şi-a repartizat singur o casă naţionalizată ? Traian Băsescu vine acum şi loveşte direct în oamenii care cu bună credinţă şi-au câştigat dreptul de a locui în aceste case.”

În final, preşedintele fondator al PC a dezavuat acuzaţiile că această lege ar afecta drepturile foştilor proprietari. (AMOS News)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mananca merde cu polonicul