luni, iulie 07, 2008

Dan Voiculescu doreşte ca alianţa PSD + PC să câştige alegerile parlamentare


Dan Voiculescu atrage atenţia că România, sub conducerea puterii Băsescu-Tăriceanu, se apropie de nivelul de dezvoltare al ţărilor africane. Această remarcă a liderului conservator vine în urma realizării unui raport de către Banca Mondială.
http://www.romaniantribune.net/_Pictures/641.jpg

Preşedintele fondator al Partidului Conservator a prezentat un raport al Băncii Mondiale care arată starea precară în care se află ţara noastră.Voiculescu a arătat că România se află pe locul 140 din 240 în ceea ce priveşte suveranitatea legii fiind plasată sub Bulgaria, India sau Chile. Acesta a mai arătat că la capitolul stabilitate politică România este pe locul 104, la egalitate cu Rwanda şi este sub state precum Botswana. La capitolul eficacitate guvernamentală ţara noastră este la egalitate cu Guyana.

"Nu ştiu cum, dar văd că ţările africane ne depăşesc sau suntem la egalitate cu ele. Probabil că acesta e modelul pe care ni-l dorim. La capitolul calitatea reglementărilor, la capitolul controlul corupţiei, la capitolul responsabilitate suntem la egalitate cu Trinidad Tobago şi suntem sub Ghana. S-ar părea, din analiza Băncii Mondiale, că ne apropiem foarte puternic de modelul african, lucru pe care cred eu că nu-l doreşte nici un român", a declarat Voiculescu.

Conform raportului prezentat de Voiculescu, ţara noastră ocupă locul 1 la fenomenul de abandon matern şi suntem poporul care consumă jumătate din venituri pentru alimente, băutură alcoolică şi tutun şi doar 1% pentru sănătate şi 1,2% pentru educaţie.

"Sigur că cifrele sunt foarte elocvente, dar ele nu sunt numai cifre. Ele reprezintă o realitate de fapt a României, care ar trebui să dea de gândit puterii Băsescu-Tăriceanu, care ar trebui să compare cu UE şi care ar trebui să nu mai promită şi să se apuce de punerea în aplicare a unor măsuri imediate", a mai spus preşedintele fondator al conservatorilor.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă a adăugat că raportul Băncii Mondiale a fost dezbătut în cadrul partidului. Concluziile conservatorilor urmează a fi discutate şi cu cei de la PSD, astfel încât programul de guvernare al Alianţei PSD+PC să conţină măsuri pentru rezolvarea acestor probleme.

Voiculescu a mai precizat că doreşte ca alianţa PSD + PC să câştige alegerile parlamentare ca să poată să mai schimbe lucrurile în România cât încă mai e timp.


Dan Voiculescu face apel la preşedinte să promulge legea care stopează evacuarea chiriaşilor din casele naţionalizate

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a făcut astăzi un apel la preşedintele Traian Băsescu să treacă peste adversitatea politică şi să promulge legea PC care interzice evacuarea chiriaşilor din casele naţionalizate, informează un comunicat de presă al PC, remis AMOS News.

Potrivit documentului de presă, Voiculescu a precizat că Partidul Conservator a fost preocupat în mod deosebit de acest subiect şi a reamintit de situaţii în care bătrânii s-au spânzurat pentru că au fost evacuaţi din casele naţionalizate şi nu aveau unde locui.
Liderul conservator l-a rugat pe şeful statului, Traian Băsescu să nu-şi încarce conştiinţa cu noi victime, să lase deoparte adversitatea politică şi să promulge legea aprobată de Parlament.

"Am rugămintea ca domnul preşedinte să depăşească, dacă se poate, adversitatea politică şi să promulge legea pentru cei care ar trebui să fie evacuaţi din casele naţionalizate", a declarat Voiculescu.

Niciun comentariu: