luni, iulie 07, 2008

Geoană: Liderul român care a solictat în scris privatizarea Petrom este Băsescu



Geoană: Liderul român care a solictat în scris privatizarea Petrom este Traian Băsescu
Liderul PSD Mircea Geoană a făcut, luni, un apel la Senat pentru a pune la dispoziţia opiniei publice raportul Comisiei de anchetă parlamentară cu privire la privatizarea Petrom, el susţinând că acolo se arată că Traian Băsescu a fost cel care a solicitat în scris privatizarea companiei, în 2000.

"Facem un apel oficial la Senatul României pentru a pune la dispoziţia opiniei publice şi a mass-media raportul Comisiei de anchetă parlamentară cu privire la privatizarea Petrom. Liderul român care a solictat în scris privatizarea Petrom este domnul Traian Băsescu, în anul 2000, când, în calitate de ministru coordonator cu Banca Mondială - PSAL 2 - a cerut în scris premierului Mugur Isărescu privatizarea Petrom, pentru, citez din memorie, a acoperi pagubele la buget şi optimizarea sectorului energetic naţional", a declarat Mircea Geoană, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PSD a afirmat, de asemenea, că Traian Băsescu este cel ca a iniţiat procedura şi obligaţia constrângătoare a României în relaţia cu Banca Mondială şi instituţiile financiare internaţionale.

"Mi se pare cel puţin hilar ca domnul Boc să-l ia în vizor pe colegul Iulian Iancu de la noi, iar şeful domnului Boc, domnul Băsescu, să-l cheme pe Iulian Iancu ca principal specialist pe probleme de energie în această ţară", a mai precizat Geoană.

Geoană către PDL şi PNL: Terminaţi cu lătratul la televizor, asumaţi-vă guvernarea

Geoană către PDL şi PNL: Terminaţi cu lătratul la televizor, asumaţi-vă guvernarea (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PSD Mircea Geoană a transmis, luni, într-o conferinţă de presă, PDL şi PNL, să termine cu "lătratul la televizor" că PSD este vinovat de tot ce nu funcţionează în ţară de patru ani, el solicitând celor două partide să îşi asume guvernarea.

"Terminaţi cu şmecheriile cu ieşitul la televizor, lătrând la televizor, că vina este tot timpul la PSD şi că tot ce nu merge de patru ani este vina PSD. Asumaţi-vă răspunderea acestei guvernări. Şi PDL şi PNL. Guvernaţi această ţară de patru ani şi uite unde am ajuns", a spus Geoană.

Liderul PSD a apreciat, totodată, că singurele răspunsuri venite la problemele stringente cu care se confruntă ţara sunt indiferenţa vinovată a Guvernului şi populismul şi demagogia PDL.

"Oamenii ăştia sunt chiar inconştienţi şi iresponsabili? Şi cei de la guvernare, şi cei de la PDL. Se pregătesc să guverneze domnii de la PDL. Păi, cu astfel de gugumănii demagogice, nu-i crede nimeni!", a arătat Geoană.

El a mai spus că BPN al PSD a decis să solicite oficial Guvernului regândirea "coşului" de gaze naturale şi energie electrică pentru populaţie.

"Noi am făcut o propunere serioasă: vrem să atenuăm costul social al scumpirilor în lanţ. Vrem să facem din asta un joc politic şi politicianist? Aici domnul Boc şi PDL sunt campioni mondiali la sportul ăsta. PSD vine cu răspunsuri şi soluţii", a adăugat Geoană.

"Întreb pe premierul Tăriceanu şi ministrul Vosganian dacă sunt dispuşi să reactualizăm coşul de gaze naturale şi electricitate, ca să nu plătească omul simplu aceste scumpiri în lanţ. Dacă vrem să facem un lucru serios pentru cetăţeni, invităm încă odată liderii responsabili, poate mai puţin guralivi, dar mai serioşi, ca să răspundem acestor provocări", a conchis Geoană.

Niciun comentariu: