luni, iulie 07, 2008

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, merge astăzi în vizită oficială la Chişinău


http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/2554086/1/lazar-comanescu-mediafax-foto-catalina-filip.jpg

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, merge astăzi în vizită oficială la Chişinău. Semnarea tratatului privind regimul frontierei şi a tratatului politic de bază dintre România şi Republica Moldova sunt două condiţii cerute cu insistenţă de către Chişinău pentru ca relaţiile bilaterale să nu aibă de suferit.

Reporter: Bucureştiul şi Chişinăul par a intra într-o nouă fază a relaţiilor bilaterale. După doi ani şi jumătate, un ministru român de externe este invitat în Republica Moldova.

E drept că, anul trecut, fostul ministru Adrian Cioroianu a fost prezent la inaugurarea noului sediu al Consulatului din Chişinău, dar nu a avut întâlniri cu oficialii moldoveni. Până astăzi au mai existat întâlniri bilaterale, dar nu pe teritoriul moldovean, ci doar în cadrul unor reuniuni internaţionale. De data aceasta, ministrul Comănescu urmează să fie primit de toţi oficialii importanţi, inclusiv de preşedintele Vladimir Voronin. Nu este niciun secret că Republica Moldova doreşte semnate cât mai repede documentele bilaterale aflate încă în negociere, dar, oficial, în cadrul acestei vizite ele figurează în plan secund, după o analiză faţă în faţă a relaţiilor dintre cele două ţări şi a perspectivelor europene ale Republicii Moldova.

(Prin Monitoring Media: Radio România Actualităţi, Ora: 09:00)

Niciun comentariu: