joi, iulie 17, 2008

OF-PDL demareaza un program pentru ajutorarea copiilor cu parinti plecati la munca în strainatate


Organizaţia de Femei a PD-L sector 4 demarează un program pentru ajutorarea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

Organizaţia de Femei a PD-L Sector 4 a avut astăzi o întrunire pentru constituirea Biroului Permanent Interimar de Sector, preşedinte interimar fiind Mihaela Prodeus, consilier local în Consiliul Local al sectorului 4.
Organizaţia a stabilit să-şi asume ca obiectiv prioritar găsirea de soluţii pentru problemele copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Până la 15 august a.c., membrele Organizaţiei de Femei a PD-L sector 4 vor monitoriza cazurile care se regăsesc în sector. Ulterior, se va planifica o intervenţie sistematică pentru a-i ajuta.
Organizaţia de Femei a PD-L sector 4 va iniţia un dialog cu toate instituţiile dar şi acea zonă din societatea civilă care împreună pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei acestor copii, pentru a le oferi asistenţă psihologică, juridică şi materială copiilor, în funcţie de specificul fiecărui caz în parte.

Biroul de presă al Partidului Democrat Liberal (http://www.pd.ro/)

2 comentarii:

N. Raducanu spunea...

Cred ca e vorba despre sectorul 4 din Bucuresti. Dar marea majoritate a celor plecati la munca in strainatate nu sunt din Capitala, ci din rural, mai ales din Moldova si Oltenia. Actiunea femeilor din PD-L ma tem ca nu are decat un scop de imagine, electoral.

Bibliotecaru spunea...

Evident că sectorul 4 nu adăposteşte multe cazuri de căpşunari sau alte munci agricole, probabil însă că sunt cazuri de chelneri, cameriste, măcelari, bucătari, însoţitori...
Nici nu contează dacă este ceva electoral cât timp este un semnal. Poate această iniţiativă se va generaliza în toată ţara, va trece şi la alte partide. Măcar de ar fi o abundenţă de soluţii şi fonduri.