joi, iulie 17, 2008

DNA...


17 iulie 2008
Nr. 191/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare,au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:


MARINCAŞ VASILE MARIN, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată;
CĂLUŞERU IONUŢ MUGUREL, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi uz de fals ;
ROŞESCU ROMEO, administrator la S.C. Cordial Alex Auto SRL Piteşti, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi uz de fals.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:


În perioada martie – mai 2008, inculpatul Marincaş Vasile Marin, cu ajutorul inculpaţilor Căluşeru Ionuţ Mugurel şi Roşescu Romeo, a pretins suma de 22.400 Euro de la un număr de 6 persoane şi a primit efectiv suma de 15.000 Euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş pe care poate să-i determine să le faciliteze obţinerea permisului de conducere în mod fraudulos.
În perioada februarie – mai 2008, inculpaţii Căluşeru Ionuţ Mugurel şi Roşescu Romeo, cu ajutorul inculpatului Marincaş Vasile Marin, au falsificat mai multe înscrisuri sub semnătură privată (dosarul de şcoală auto) care atestau în mod nereal că cinci persoane din judeţul Satu Mare au absolvit cursurile de pregătire practică şi legislaţie rutieră în cadrul S.C. Cordial Alex Auto SRL Piteşti, firma inculpatului Roşescu Romeo. În plus, aceştia au întocmit în fals documentele denumite „Fişă de şcolarizare” şi „Certificat de absolvire” prin care se atesta că cele cinci persoane au absolvit cursurile acestei şcoli de conducători auto, acte pe care le-au depus ulterior la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Pentru a putea participa la acest examen, candidaţii şi-au schimbat domiciliile din judeţul Satu Mare în mai multe localităţi din judeţul Argeş.
La data de 16 iunie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor pe o perioadă de 24 de ore şi în aceeaşi zi Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Căluşeru Ionuţ Mugurel şi Roşescu Romeo pe termen de 29 de zile, măsură care a fost prelungită ulterior de către instanţă.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.I.R.A. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Satu Mare.

Niciun comentariu: