duminică, iulie 20, 2008

PD-L atacă la Curtea Constituţională şi regulamentul Senatului


Ce ar fi ca din aproape în aproape CCR să declare neconstituţional Senatul şi să se anuleze legile pe zece ani în urmă. Eu mă întreb de ce nu se găsesc legile acestea neconstituţionale înainte de promulgarea lor?

Preşedintele PD-L, Emil Boc susţine că partidul său va ataca, în această săptămână, la Curtea Constituţională, regulamentul Senatului, ce stabileşte modul în care poate fi retrasă imunitatea unui ministru parlamentar.
Emil Boc susţine că actualele prevederi ale regulamentului Senatului stabilesc ca un parlamentar să fie trimis în judecată cu voturile a jumătate plus unu, din numărul total al senatorilor.
Democrat Liberalul a afirmat că, această prevedere este extrem de controversată, deoarece, în cazul în care se prezintă în plen aproximativ jumătate dintre toţi senatorii, atunci este nevoie de votul tuturor, pentru ca un ministru parlamentar să rămână fără imunitate.
Boc a precizat că această variantă este aproape imposibilă şi din acest motiv PD-L considetră că, un parlamentar poate fi trimis în judecată doar cu voturile a jumătate plus unu, din numărul senatorilor prezenţi în plen (aproximativ un sfert din numărul total al membrilor Senatului).
"Propunerea noastră este ca cererea de începere a urmăririi penale să fie aprobată cu votul majorităţii simple a celor prezenţi în sală", a explicat liderul PD-L.
Tot Emil Boc a explicat că, PD-L are în lucru şi un proiect ce vizează eliminarea imunităţii parlamentare, însă nu a oferit detalii, legate de prevederile acestui proiect.
Partidul Democrat Liberal a atacat, zilele trecute, la Curtea Constituţională şi prevederea din regulamentul Camerei Deputaţilor, ce stabileşte modul în care un deputat poate rămâne fără imunitate. În regulamentul Camerei Deputaţilor se precizează că sunt necesare voturile a două treimi din numărul total al deputaţilor, pentru ca un ministru parlamentar să fie trimis în faţa Justiţiei. (AMOS News - Cosmin BUHUŞ)

Niciun comentariu: