duminică, iulie 20, 2008

"Restul e tăcere" a primit Marele Premiu la Festivalul Producătorilor Independenţi


Filmul "Restul e tăcere", de Nae Caranfil, a primit Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun lungmetraj de ficţiune la Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF), care s-a desfăşurat în perioada 14 – 20 iulie, în Constanţa şi în staţiunea Mamaia.

Premiul a fost înmânat, sâmbătă seara, la Teatrul Naţional din Constanţa, de Eugen Şerbănescu, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), producătorului filmului "Restul e tăcere", Cristian Comeagă, informează organizatorii evenimentului.

Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun film documentar a revenit lui Thomas Ciulei, pentru filmul "Podul de flori", în timp ce Premiul Publicului i-a fost acordat lui Sergiu Nicolaescu, pentru "Supravieţuitorul".

În acelaşi timp, Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune a fost acordat Ex-Aequo pentru An Larssen şi Ief Stuyvaert - producători ai filmul "A Day In A Life" (Belgia 2007, r. Nicolas Daenens) şi producătorului Vivi Drăgan Vasile, pentru producţia "La drumul mare" (România 2007, r. Gabriel Sârbu).

În cadrul ceremoniei au fost acordate şi distincţiile: Trofeul Mării Negre pentru film de animaţie - "Dansează cu Diavolul/ Dance with the Devil" (Germania 2008, r. Viola Baier), Trofeul Mării Negre pentru cea mai bună imagine - Pătru Păunescu, pentru filmul "Scurtă revedere", Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun scenariu - Carola Diekmann, pentru filmul "Landgang" (Germania 2007), Trofeul Mării Negre pentru cea mai bună regie - Ivana Mladenovic, pentru filmul "Milkyway", Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun film - Vlad Feneşan, regizor al producţiei "Scurtă revedere".

Niciun comentariu: