duminică, iulie 20, 2008

O gravură de Picasso, recuperată de poliţia braziliană


Gravura de Picasso intitulată
Poliţia braziliană a anunţat, sâmbătă, că a recuperat una dintre cele două gravuri de Pablo Picasso care au fost furate, în iunie, alături de alte două tablouri, semnate de pictorii brazilieni Lasar Segall şi Emiliano Di Cavalcanti, de la Muzeul Estacao Pinacoteca din Sao Paulo.

Potrivit autorităţilor, unul dintre suspecţii în acest caz - un furt comis de trei persoane înarmate, pe 12 iunie - a fost arestat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe când se găsea într-un supermarket din Itaquera, la est de Sao Paulo.

În timpul percheziţiei la domiciliul său, autorităţile au descoperit gravura de Picasso intitulată "The Artist and His Model" (1963).

Tabloul a fost descoperit sub acoperişul unei case din Itaquera, iar suspectul, în vârstă de 30 de ani, a mărturisit că a participat la jaf, a indicat comisarul Douglas Dias Torres.

Celelalte trei opere furate sunt "Minotaur, Drinker and Women" (1933), de Picasso, "Women in the Window" (1926), de Di Cavalcanti, şi "Couple" (1919), de Segall.

Operele au fost evaluate de specialiştii de la Secretariatul pentru Cultură din Sao Paulo la suma de un milion de reali (630.000 de dolari).

Tablourile făceau parte din colecţia Fundaţiei José şi Paulina Némirovsky, expusă la Estacao Pinacoteca.

Cei trei hoţi au fost identificaţi cu ajutorul camerelor de securitate.

Furtul aminteşte de cel din 20 decembrie 2007, din acelaşi oraş, când "Portretul Suzannei Bloch" (1904), de Picasso, a fost subtilizat de la Muzeul de artă din Sao Paulo (MASP), împreună cu o operă a pictorului brazilian Candido Portinari.

Evaluate la 55 de milioane de dolari, cele două tablouri au fost recuperate trei săptămâni mai târziu de poliţie şi returnate MASP, care a întărit măsurile de securitate.

Niciun comentariu: