duminică, iulie 20, 2008

Solcanu aşteaptă apariţia unui partid social-democrat autenticSolcanu aşteaptă apariţia unui partid social-democrat autentic (Imagine: Mediafax Foto)
Senatorul Ion Solcanu a declarat, duminică, la o zi după demisia sa din PSD, că aşteaptă apariţia unui partid social-democrat autentic în care s-ar putea înscrie, el spunând că există semnale în acest sens.

"Semnale în acest sens există, pentru că se comit greşeli mari în PSD la centru, unde toată lumea vorbeşte numai despre posturi în guvern. E o greşeală acest lucru, pentru că PSD încă e surclasat de PDL în multe zone ale ţării. Cum poţi să vorbeşti de guvernare, când nu ştii dacă vei câştiga alegerile?", a declarat duminică Ion Solcanu pentru MEDIAFAX.

Senatorul Ion Solcanu consideră că liderii partidului ar fi trebuit să evite orice răfuială în interiorul PSD între alegerile locale şi cele generale.

"Orice om îşi dă seama că până şi un simplu membru are simpatizanţi, iar asta înseamnă voturi. S-a greşit şi cu Vasile Dâncu la Cluj, şi cu Oprescu la Bucureşti înainte de alegerile locale şi cu Solcanu la Iaşi, ba chiar şi cu Ion Iliescu. Declaraţia lui Iliescu că nu mai candidează pentru Parlament eu aşa o interpretez, ca pe o nemulţumire", a declarat Ion Solcanu.

El a evitat să spună în jurul căror persoane ar putea fi constituit noul partid social-democrat, însă a admis că în PSD există mulţi oameni nemulţumiţi.

"Şi la Iaşi, după ce mi-am dat demisia, au venit unii din PSD la mine să-mi spună că mă vor urma. Ei abia aşteaptă semnalul", a afirmat Ion Solcanu.

Solcanu îl acuză pe Geoană că este "părtaş" la plecarea sa din partid

Solcanu îl acuză pe Geoană că este
Senatorul Ion Solcanu l-a acuzat, duminică, pe liderul PSD, Mircea Geoană, că este "părtaş" la plecarea sa din partid, pentru că a încurajat atitudinea conducerii PSD Iaşi în privinţa marginalizării sale în cadrul organizaţiei.

Solcanu a spus că liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, n-a propus "de capul lui" la Mamaia excluderea din PSD a celor care au criticat unele acţiuni ale partidului în perioada campaniei electorale, ci a făcut-o cu ştiinţa lui Mircea Geoană.

"Îmi este tot mai clar că Mircea Geoană a ştiut dinainte despre propunerea făcută atunci de Nichita şi i-a dat undă verde", a declarat Ion Solcanu, duminică, pentru MEDIAFAX.

Geoană despre demisia lui Solcanu din PSD: Amin!

Geoană despre demisia lui Solcanu din PSD: Amin! (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD Mircea Geoană a spus despre demisia senatorului Ion Solcanu, unul dintre apropiaţii lui Ion Iliescu din partid, "amin!", fără să facă alte comentarii.

"Amin! Altfel, nu comentez. A fost decizia lui şi intenţia organizaţiei de la Iaşi", a spus, Geoană, duminică, pentru MEDIAFAX.

Niciun comentariu: