duminică, iulie 20, 2008

Geoană, aşteptat să candideze pe unul din colegiile din DoljGeoană, aşteptat să candideze pe unul din colegiile din Dolj (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, este aşteptat să candideze pentru un nou mandat de senator pe unul din cele cinci colegii uninominale din Dolj, el trebuind însă să depună o cerere la fel ca orice membru al organizaţiei judeţene a formaţiunii care doreşte să candideze.

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că l-a "invitat" pe Mircea Geoană să candideze pentru un nou mandat de senator pe unul dintre colegiile uninominale din Dolj.

"Anunţ cu plăcere deosebită că i-am adresat invitaţia preşedintelui PSD, senatorul de Dolj Mircea Geoană, de a candida în continuare din zona Doljului şi a Olteniei. Aşa cum merg treburile şi aşa cum le vedem noi, Mircea Goană poate fi premier din această toamnă", a declarat Prioteasa.

Liderul PSD, Mircea Geoană, va trebui însă să depună ca orice membru al filialei judeţene o cerere de candidatură, care va fi dezbătută şi aprobată în forurile de conducere ale organizaţiei. Mircea Geoană este membru al filialei municipale a PSD Craiova, având adeziunea depusă la organizaţia de cartier 1 Mai.

"Nu am certitudinea că va candida. Domnul Geoană va trebui să depună o cerere ca toată lumea. Sunt şi eu un om important pe aici. Sunt preşedintele preşedintelui. Este membru al organizaţiei PSD Dolj. Face parte din organizaţia de cartier din 1 Mai şi dumnealui va trebui să depună o cerere ca toţi ceilalţi. Avem o situaţie mai aparte ca ceilalţi", a mai spus Prioteasa.

El spune că niciunul dintre membrii conducerii PSD Dolj nu s-a opus invitaţiei pe care organizaţia a făcut-o lui Mircea Geoană pentru a candida pe unul din cele cinci colegii de Senat din judeţ.

"Eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PSD Dolj, să pot să mă mândresc cu un premier dat de Dolj şi să-i bat la uşă atunci când avem probleme, m-aş simţi deosebit de confortabil. Îi susţinem această candidatură fără niciun fel de rezerve. Nimeni dintre colegii mei nu a emis nicio altă ipoteză în ceea cel priveşte pe Mircea Geoană şi îl aşteptăm să candideze din Dolj", a declarat Prioteasa.

Liderul social-democraţilor doljeni apreciază că prin candidatura lui Mircea Geoană pe un colegiu de Senat din Dolj ar putea ajuta dezvoltarea zonei, în perspectiva numirii preşedintelui PSD în funcţia de prim-ministru al României.

"Vom face absolut tot ce depinde de noi pentru ca Mircea Geoană să obţină un nou mandat de senator în această zonă săracă a Olteniei, dar pe care o dorim să iasă din acest spectru al sărăciei şi să ajungă mai spre vârfurile zonei în care se mai petrece ceva în ţara asta. După cum vedeţi, drumuri se fac peste tot în ţara asta în care se mai face ceva, iar când vine vorba de Oltenia este lăsată într-o zonă moartă. Se petrece ceva numai dacă ajunge cineva care să decidă pentru noi", a mai spus Prioteasa.

Întrebat dacă este aşteptat să candideze într-unul din colegiile uninominale din Dolj şi o altă persoană decisă de la centru, în condiţiile în care s-a vehiculat tot mai des numele poetului Adrian Păunescu, şeful PSD Dolj a spus: "Alte persoane de la centru nu aş putea să spun în acest moment. Aştept cu interes ziua de 24 iulie pentru a vedea cine va depune cerere. Din punctul nostru de vedere nu ar trebui să mai fie altcineva. Şi eu am auzit vehiculându-se numele lui Adrian Păunescu. Eu ştiu că azi împlineşte 65 de ani îi urez la mulţi ani, sănătate şi împliniri în viaţă, dar nu am cunoştinţă de aşa ceva".

Preşedintele PSD Dolj apreciază că pe unul din colegiile uninominale care revine Partidului Conservator ar putea candida Irinel Popescu.

"Suntem în discuţii cu PC, care va avea pe judeţul Dolj, cel puţin un colegiu uninominal în care este posibil să şi-l propună pe domnul Irinel Popescu.

Este o chestiune în care PC va decide. Este o personalitate, care poate pune probleme oricui", a mai spus Prioteasa.

În Dolj, au fost organizate zece colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor, dintre care patru în Craiova, şi cinci pentru Senat, dintre care două în Craiova.

Potrivit unor surse din cadrul PSD Dolj, Mircea Geoană ar urma să candideze pe Colegiul de Senat format din Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, Dăbuleni, din care fac parte comunele Amărăştii de Jos, Amărăştii de Sus, Apele Vii, Cârcea, Castranova, Celaru, Coşoveni, Daneţi, Dioşti, Dobroteşti, Drăgoteşti, Gherceşti, Ghindeni, Leu, Malu Mare, Mârşani, Dăbuleni, Pieleşti, Robăneşti şi Teslui, şi Colegiul 10, Segarcea - Valea Stanciului, cuprinde localităţile Bistreţ, Bratovoeşti, Călăraşi, Calopăr, Cârna, Catane, Dobreşti, Ghidici, Gighera, Măceşu de Jos, Negoi, Bechet, Segarcea, Ostroveni, Podari, Rast, Rojiste, Sadova, Teasc, Ţuglui, Valea Stanciului.

Niciun comentariu: